fbpx
Британія випробовує КАЗ Trophy на танку Challenger 3

Британія випробовує КАЗ Trophy на танку Challenger 3

RBSL Бронетехніка Велика Британія Випробування Європа КАЗ Світ

Британія продовжує випробування комплексу активного захисту ізраїльської розробки Trophy на нових танках Challenger 3.

Про це повідомляє відомство оборонних закупівель.

Міністерство оборони Об’єднаного Королівства уклало контракт на продовження випробувань системи активного захисту.

Випробування проводять для інтеграції комплексу до складу системи озброєння нового танка Challenger 3. Це покращить захист нової бойової машини та її здатність протистояти протитанковим засобам на полі бою.

Контракт вартістю 20 мільйонів фунтів забезпечить своєчасну інтеграцію комплексу та дозволить британській армії отримати готове рішення в ближчий час.

Компанія RBSL вже випробувала комплекс активного захисту Trophy для підтвердження його ефективності. Система здійснила 25 пострілів та продемонструвала ефективне перехоплення сучасних протитанкових ракет.

Новий етап випробувань розпочнеться у 2024 році. У ньому візьме участь ізраїльська компанія Rafael Defence Systems та британська RBSL.

«Цей контракт стане ключовим кроком для того, щоб наші танки Challenger 3 були оснащені найсучаснішими доступними системами захисту. Їхня здатність виявляти ворожий вогонь і нейтралізувати його менш ніж за секунду демонструє здатність Об’єднаного Королівства постійно отримувати найсучасніше бойове обладнання», – розповів Джеймс Картлідж, міністр оборонних закупівель

Як повідомляв “Мілітарний” раніше, британська армія отримала перші бронетранспортери Boxer місцевого виробництва. Бронетранспортери доставили на випробувальний полігон міністерства оборони в Міллбрук у графстві Бедфордшир.

Перша партія бронетранспортерів складається із 623 машин в чотирьох варіантах. За словами міністра з питань оборонних закупівель Джеймса Картліджа, загалом міністерство оборони виділило фінансування на 1016 машин, розділених на три партії.

Виробництво бронемашин Boxer розгорнули на новому підприємстві RBSL у місті Телфорд, Англія. Виробнича лінія заводу зможе випускати щорічно близько 50 бронемашин цього типу.

Challenger 3

Танк Challenge 3 – нова бойова машина Королівського бронетанкового корпусу, яка поєднує в собі безліч сучасних елементів.

Машина отримала танкову 120-мм гармату L55A1 з унітарними пострілами, тому весь боєкомплект танка тепер розташований в кормовій ніші.

Танк отримав нову башту виробництва Pearson Engineering. Також оновлена його броня та розроблений новий навісний захист. Двигун танка – 1500-сильний 12-циліндровий Perkins CV12-9A з двома турбінами.

Challenger 3 (Об'єднане Королівство)

Основний бойовий танк

Загальна інформація

Виробник

Rheinmetall BAE Systems Land (Об'єднане Королівство)

Рік створення

2020

Рік початку поставок

2025 рік (планується)

Оператори

Об'єднане Королівство

Кількість виготовлених

147 (планується)

Маса

66 тонн

Екіпаж

4 чоловіки

Основне озброєння

120-мм танкова гармата L55A1

Додаткове озброєння

7.62 мм спарений кулемет L94A1
7.62 мм кулемет L37A2 в дистанційній керованій установці

Двигун

Perkins CV12-9A V12 - 1500 к/с

Трансмісія

David Brown Santasalo TN54E - 6 передач вперед, 2 - назад

Підвіска

Гідропневматична Horstman

RBSL Бронетехніка Велика Британія Випробування Європа КАЗ Світ