fbpx
Британські розвідники пересіли на коней у Польщі

Британські розвідники пересіли на коней у Польщі

Велика Британія Європа Навчання НАТО Польща Сусіди

Британські солдати зі складу групи передової присутності НАТО eFP (enhanced Forward Presence Battle Groups) пересіли на коней в рамках спільних навчань у Польщі.

Про це повідомляє пресслужба бойової групи НАТО “Польща” у своєму Twitter.

Королівські улани зі складу розвідувального підрозділу 12-ї бронепіхотної бригади відпрацьовували кінну розвідку разом з 2-ю Люблінською бригадою тероборони.

Навчання складалися з основ стрибків через перешкоди, верхової їзди по бездоріжжю і транспортування спорядження за допомогою коней.

Навчання складалися з двох частин – теоретичної та практичної.

2-га Люблінська бригада територіальної оборони з 2019 по 2021 рік проводила експеримент з використанням коней для патрулювання, переміщення особового складу та транспортування озброєння.

Вперше військові застосували коней восени 2021 року під час кризи на кордоні з Білоруссю для охорони прикордонних районів у рамках операції “Сильна підтримка”.

Експеримент показав, що коні на відміну від мотоциклів і квадроциклів мають кращу прохідність в умовах лісистої місцевості з мокрим грунтом.

Кінні підрозділи досі широко використовуються в багатьох арміях світу. У Великій Британії є кавалерійські частини англійської королівської гвардії.

У Німеччині в гірсько-піхотних підрозділах використовують коней-ваговозів та мулів. Казахстан має кінно-єгерський батальйон.

У румунському війську коні деяких армійських підрозділів призначені для перевезення у високогірних районах важкого групового озброєння – кулеметів, безвідкатних гармат, а також боєприпасів.

На думку румунських фахівців, у багатьох випадках жодна техніка не здатна замінити коней.

Велика Британія Європа Навчання НАТО Польща Сусіди