fbpx
До операції «Карпати 2021» залучили французькі гелікоптери

До операції «Карпати 2021» залучили французькі гелікоптери

Airbus Airbus H125 Авіація Гелікоптери ДПСУ Кордон МВС Національна поліція НГУ Україна

Прикордонники почали залучати до повітряного моніторингу гірських ділянок кордону нові гелікоптери Airbus Helicopter Н125 французького виробництва.

Про це інформує Мілітарний.

У рамках операції «Карпати 2021» Держприкордонслужба відрядила нові французькі гелікоптери на ділянку Західного регіонального управління, повідомляє пресслужба відомства.

Прикордонники використовують нову авіатехніку для повітряного моніторингу кордону, оперативного реагування на зміни обстановки, а також виявлення у прикордонні можливих місць злету-посадки літальних апаратів контрабандистів.

«Airbus Н125 є доволі економними та мають одні з найкращих у світі характеристик для польотів у горах» – йдеться у повідомленні.

Серед іншого, в рамках СПО «Карпати-2021» минулого тижня було організовано службу 99 спільних прикордонних нарядів з представниками Нацполіції, Нацгвардії, державних міграційної та митної служб.

Спільно зі співробітниками Нацполіції та словацькими прикордонниками затримано 12 незаконних мігрантів та трьох переправників, виявлено та вилучено понад 42 тисячі пачок сигарет.

Держприкордонслужба України більше півтора року експлуатує два гелікоптери Airbus Н125, на яких уже налітали сотні годин.

«Ці машини зарекомендували себе надійними та економними в експлуатації. Найближчим часом прикордонне відомство отримає ще два таких гелікоптери, які прибудуть з Франції уже з відповідним моніторинговим обладнанням для повітряного патрулювання кордону» – повідомили у ДПСУ.

До кінця року очікується, що в складі авіаційних підрозділів Держприкордонслужби буде вже 12 вертольотів Airbus.

Airbus Helicopter Н125 – це легкий однодвигунний універсальний вертоліт. За високу швидкість, маневреність і компактні розміри повітряне судно отримало прізвисько Écureuil – «Білка».

Airbus Helicopter H–125. Фото: ДПСУ

Гелікоптер був створений французькою компанією Aérospatial. Пізніше державний концерн став частиною Eurocopter, який, своєю чергою, влився в Airbus. Після перейменування Eurocopter в Airbus Helicopters AS350 отримав нове ім’я – H125.

Airbus Airbus H125 Авіація Гелікоптери ДПСУ Кордон МВС Національна поліція НГУ Україна