fbpx
Дрон знищив два російські ПЗРК

Дрон знищив два російські ПЗРК

БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Втрати Росії Десантно-штурмові війська (ДШВ) ПЗРК ПЗРК «Игла» Україна

Український безпілотник знищив два ПЗРК в російському окопі.

Кадри бойової роботи дрона показав український волонтер та політик Юрій Мисягін.

Переносні зенітно-ракетні комплекси були уражені гранатою, яку скинув безпілотник під управлінням українських десантників.

Російське озброєння виявили та знищили бійці 79-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ.

Ця зброя призначалася для протидії українській авіації, яка працює на лінії фронту. ПЗРК використовує піхота для ураження літаків, гелікоптерів чи безпілотників безпосередньо на полі бою або в прилеглих до нього районах.

“Оператори дрона 79-ї десантно-штурмової бригади ЗСУ виявили, що окупанти залишили в окопі два ПЗРК «Игла», які були приготовлені для атаки на українську бойову авіацію.

Точними скидами вони були знищені”, – написав Мисягін у описі до опублікованого відео.

Після вибуху однієї з гранат, яку скинув український безпілотник, у однієї з ракет ПЗРК загорівся твердопаливний двигун, ракета навіть просунулася вперед по землі на кілька метрів.

Горіння першої ракети призвело і до загоряння другої ракети, яка була поруч.

Таким чином недорога граната від автоматичного гранатомета, яку підлаштували для скидання з дрона, знищила набагато вартіснішу зброю російських окупантів.

Про місце і час знищення цих російських ПЗРК не розповідають.

ПЗРК «Игла» – переносний зенітно-ракетний комплекс, призначений для ураження на низьких висотах гелікоптерів та літаків противника на зустрічних і паралельних курсах в умовах впливу природних і штучних теплових перешкод. До складу комплексу входять: ракета 9М39; пускова труба 9П39; пусковий механізм 9П516 із вбудованим наземним радіолокаційним запитувачем 1Л14; переносний електронний планшет 1Л110.

БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Втрати Росії Десантно-штурмові війська (ДШВ) ПЗРК ПЗРК «Игла» Україна