fbpx
HIMARS знищив російський ЗРК «Тор» на запорізькому напрямку

HIMARS знищив російський ЗРК «Тор» на запорізькому напрямку

PD-2 БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Волонтери Втрати Росії Запоріжжя ЗРК "Тор" ППО та ПРО Росія Україна

Бійці підрозділу активних дій Головного управління розвідки та оператори реактивної системи залпового вогню HIMARS знищили російський ЗРК «Тор» на запорізькому напрямку.

Про це повідомляє пресслужба ГУР.

Виявив та зафіксував ураження цілі вітчизняний розвідувальний безпілотник PD-2, який був закуплений та переданий ГУР благодійним фондом «Повернись живим».

На опублікованому відео показано, як високоточний снаряд сімейства GMLRS уражає ціль, яка стоїть серед поля.

Полювання за російською армійською ППО

Нещодавно «Мілітарний» повідомляв, що оператори одного з підрозділів Сил спеціальних операцій виявили й знищили пуско-заряджальну установку ЗРК «Бук-М1» з шістьма ракетами.

Повідомляється, що пуско-заряджальна та вогнева установки ЗРК «Бук-М1» були виявлені під час роботи на сумському напрямку.

Вогнева установка була пошкоджена, а пуско-заряджальна — знищена. Внаслідок влучання здетонувало ракетне паливо. Росіяни намагалися загасити пожежу, однак їм це не вдалося.

Оператори завдали вогневого уражання за допомогою дронів-камікадзе літакового типу, а спостерігав за ціллю безпілотник Shark.

Раніше, 30 квітня, повідомлялося, що оператори ударних дронів підрозділу Сил спеціальних операцій виявили та уразили дві пускові установки ЗРК «Бук-М1» на сумському напрямку.

Внаслідок влучання машина, очевидно, зазнала пошкоджень та була знерухомлена, однак не була знищена. Тому на її евакуацію рушила ще одна самохідна пускова установка 9А310М1.

Машину, що прийшла для буксирування ураженої одиниці, підбили сили підрозділу ССО теж за допомогою ударного дрона.

В обох випадках для ураження елементів ворожого комплексу «Бук-М1» використовувався невідомий дрон-камікадзе з V-подібним хвостовим оперенням.

Відповідно до описаного зовнішнього вигляду може йтися про польські ударні дрони Warmate або ж українські RAM II.

PD-2 БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Волонтери Втрати Росії Запоріжжя ЗРК "Тор" ППО та ПРО Росія Україна