fbpx
Італія замовить 24 додаткових винищувачі Eurofighter Typhoon

Італія замовить 24 додаткових винищувачі Eurofighter Typhoon

Eurofighter Typhoon Авіація Винищувач Європа Закупівлі Італія Світ

Міністерство оборони Італії замовить додаткові 24 винищувачі Eurofighter Typhoon для заміни машин першої серії у конфігурації Tranche 1.

Відповідний запит на закупівлю додаткових винищувачів опублікували в оборонному документі Міністерства оборони Італії.

У документі зазначається, що Повітряні сили Італії мають потребу у закупівлі 24 нових винищувачів Typhoon у конфігурації Tranche 4/5.

Вони мають забезпечити оновлення двох ескадрилей, які використовують літаки побудови 2002—2008 року.

Анонімні джерела у Міністерстві оборони Італії зазначають, що наразі розглядають варіант закупівлі спеціалізованих літаків радіоелектронної боротьби на базі винищувача Typhoon.

Нині такий варіант розробляє німецька сторона, яка прагне замінити у своєму складі парк старіючих літаків радіоелектронної боротьби Panavia Tornado ECR.

Повітряні сили Італії також здійснюють пошук спеціалізованих літаків РЕБ, які невдовзі мають замінити парк тих самих Panavia Tornado ECR.

На озброєнні Італії є 94 винищувачі Typhoon, 80 з яких в одномісному варіанті, а ще 14 у варіанті навчально-бойового літака.

Окрім цього, озброєні досі залишаються 14 спеціалізованих літаків радіоелектронної боротьби Panavia Tornado ECR.

Окрім Італії, замовлення на додаткові винищувачі розмістила Німеччина у кількості 38 одиниць, а також Іспанія у кількості 45 одиниць. Для цих країн їх вироблятимуть у конфігурації Tranche 4/5.

Раніше «Мілітарний» повідомляв, що міністерство оборони Туреччини планує замовити європейські винищувачі Eurofighter Typhoon для посилення повітряного компонента країни.

Eurofighter Typhoon Авіація Винищувач Європа Закупівлі Італія Світ