fbpx
Ізраїль завершив випробування ЗРК C-Dome

Ізраїль завершив випробування ЗРК C-Dome

Випробування ВМС Ізраїлю ЗРК Ізраїль Корвети Світ

Ізраїль успішно випробував зенітний ракетний комплекс C-Dome на борту корвету Oz класу Sa’ar 6. Це був завершальний етап введення в дію морського ЗРК.

Інформацію оприлюднило міністерство оборони Ізраїлю у своїх соціальних мережах.

C-Dome – це корабельна версія комплексів протиповітряної оборони Iron Dome (“Залізний купол”), що входять до багаторівневої системи протиракетної оборони Ізраїлю.

Військово-морські сили Ізраїлю, міноборони країни та Rafael Advanced Defence Systems завершили вдосконалений тест на перехоплення. Він симулював реальні загрози та включав успішне виявлення та перехоплення цілей у складних сценаріях. Система із цим завданням упоралася.

Це вже другі подібні випробування з борту морського судна системи C-Dome. Уперше з борту корветів класу Sa’ar-6 цей комплекс протиповітряної та протиракетної оборони випробували 22 лютого цього року.

Комплекси C-Dome розроблені Організацією протиракетної оборони Ізраїлю та Rafael Advanced Defense Systems. Заявлено, що ця система дозволяє діяти проти іранських сил у регіоні та захищатися від їхніх озброєнь, які постійно вдосконалюються.

Сухопутна версія Iron Dome – мобільна всепогодна система ППО, розроблена компаніями Rafael Advanced Defense Systems та Israel Aerospace Industries.

Система призначена для перехоплення та знищення ракет малої дальності та артилерійських снарядів, випущених з відстані від 4 до 70 км.

Iron Dome складається з трьох центральних компонентів:

  • Радар виявлення та стеження
  • Комплекс управління боєм і керування зброєю
  • Пускові установки ракет: пускова запускає ракету-перехоплювач « Тамір », оснащену електрооптичними датчиками та декількома килями для високої маневреності. Типова батарея Iron Dome має 3–4 пускові установки (20 ракет на пускову установку).

Раніше повідомлялося, що кожен корвет класу Sa’ar оснастять двома пусковими установками C-Dome для протидії загрозі ракет бойовиків руху Хезболла.

Першу серію бойових стрільб із зенітної ракетної системи C-Dome із борту корветів класу Sa’ar-6 Ізраїль завершив 22 лютого 2022 року.

Тоді в ході серії випробувань моделювалися різні загрози, включаючи обстріл крилатими ракетами та атаки безпілотними літальними апаратами.

Випробування ВМС Ізраїлю ЗРК Ізраїль Корвети Світ