fbpx
КНДР уклала військовий договір із Росією

КНДР уклала військовий договір із Росією

Азія Північна Корея (КНДР) Росія Світ

Росія та КНДР уклали договір про стратегічне партнерство, до якого також входить військова допомога одне одному у разі агресії.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Договір був укладений під час візиту президента РФ Володимира Путіна до Пхеньяну, де він зустрівся з верховним лідером КНДР Кім Чен Ином.

За інформацією представників російського уряду, новий договір став оновленням договору 1961 року, але з певними змінами через іншу геополітичну ситуацію у світі. Хоч повний текст договору наразі не був опублікований, але за словами помічника президента РФ Юрія Ушакова, у договорі йдеться про взаємну допомогу у разі агресії на одну з країн.

Судячи з коментарів президента РФ, потенційно може бути підписана і низка інших угод, які будуть спрямовані та тісну військову співпрацю, а також передачу більшої кількості озброєння.

Також Путін повідомив, що не виключає військово-технічного співробітництва з КНДР відповідно до підписаного документа.

Треба зазначити, що підписаний договір засоби масової інформації КНДР та РФ позиціюють як виключно «миролюбний», про що загалом і казав північнокорейський лідер Кім Чен Ин під час візиту Путіна до Пхеньяну.

Підписаний договір за інформацією південнокорейських ЗМІ є найважливішим для країни після розпаду СРСР у 1991 році та забезпечить більш тісну співпрацю між країнами у військовому секторі.

Насамперед КНДР здійснює відправлення до Росії балістичних ракет, а також артилерійських снарядів у великій кількості.

Раніше «Мілітарний» повідомляв, що за інформацією видання Bloomberg, Північна Корея відправила залізницею до Росії близько 5 мільйонів артилерійських снарядів різного калібру.

За інформацією видання, президент Росії прагне отримати від Північної Кореї ще більше артилерійських снарядів, через що незабаром має відвідати Пхеньян, де обговорить це питання з Кім Чен Ином.

Зі свого боку, розвідка Південної Кореї зафіксувала щонайменше 10 тисяч транспортних контейнерів, які рушили з Північної Кореї до Росії.

Азія Північна Корея (КНДР) Росія Світ