fbpx
КНДР збудувала субмарину водотоннажністю 3000 тонн

КНДР збудувала субмарину водотоннажністю 3000 тонн

Азія Корейський півострів Північна Корея (КНДР) Підводні човни Світ Суднобудування Флот

КНДР (Корейська народно-демократична республіка, або як її ще називають Північна Корея) збудувала субмарину водотоннажністю 3000 тонн

Як передає Укрінформ із посиланням на агентство Yonhap, про це свідчать дані розвідки Республіки Корея і США.

За інформацією Yonhap, під час демонстрації нового підводного човна КНДР може провести випробування балістичної ракети, наприклад Пуккиксон-3 (Полярна зоря – 3).

Один зі співрозмовників додав, що КНДР «вибирає відповідний час, щоб представити субмарину з найбільшим стратегічним ефектом, включаючи збільшення тиску на США».

І південнокорейські, і американські розвідувальні служби вважають, що Північна Корея вже закінчила будувати 3000-тонну субмарину, про яку повідомили в липні 2019 року, – розповіли джерела агентства.

Найбільші до цього підводні човни КНДР класу Romeo мали довжину у 76 метрів та 6-7 метрів в ширину та підводну водотоннажність у 1800 тонн.

Модернізований варіант субмарин класу Romeo

Новий підводний човен може бути найбільшим з коли-небудь побудованих в КНДР з моменту створення фрегатів класу Najin (оскільки даних по назвам та класам військових кораблів у КНДР немає, то прийнято називати їх по верфі де вони побудовані).

Можна припустити, що максимальна дальність плавання нової субмарини складе близько 2000-3000 км.

У листопаді 2020 року з’явилась інформація про будівництво КНДР двох великих субмарин – модернізація існуючого підводного човна класу Romeo та одна нового типу.

Модернізація субмарини класу Romeo у КНДР

Основним ударним озброєнням виступає комплекс з однією або двома балістичними ракетами KN-11 (назва дана розвідкою США, у КНДР її назва «Bukkeukseong-1»).

За припущеннями розвідки, це судно може бути наступником підводного човна класу Gorae, які здатні нести балістичні ракети.

Для можливості запуску балістичних ракет з підводних човнів у КНДР проводили низку випробувань із занурювальним стендом, детальніше про програму можете прочитати у матеріалі.

Азія Корейський півострів Північна Корея (КНДР) Підводні човни Світ Суднобудування Флот