fbpx
Компанія Elbit Systems постачатиме міномети армії США

Компанія Elbit Systems постачатиме міномети армії США

Elbit Systems Ізраїль Міномет Піхотне озброєння Світ США

Дочірня компанія Elbit Systems – Elbit Systems of America уклала контракт на суму 49 мільйонів доларів на постачання мінометних систем для армії США.

Про це повідомили у пресслужбі Elbit Systems.

Йдеться про постачання 120-мілімітрових мінометних систем з максимальною потенційною вартістю до 49 мільйонів доларів.

Контракт мають виконати у місті Форт-Ворт штату Техас упродовж п’яти років. У договорі на безстрокову поставку/невизначену кількість (ID/IQ) є умови першого замовлення: протягом двох років виробник має поставити армії США мінометні системи на суму близько 10 млн доларів США.

120-мм мінометна система Elbit Systems, що веде вогонь з керованих боєприпасів на борту JLTV Фото: Elbit Systems

Це не перша співпраця між Elbit Systems та армією США. Новий договір сторони підписали після завершення попереднього контракту такого ж типу, який було укладено в 2016 році.

Бути надійним постачальником для критичних місій і потреб є частиною нашого бачення. Для мене велика честь, що армія США продовжує цінувати рішення, які наша компанія надає солдатам США, і ми з нетерпінням чекаємо на продовження партнерства“, – сказав президент і генеральний директор Elbit Systems of America Раанан Горовіц.

Elbit Systems Ltd. — це міжнародна технологічна компанія, яка займається широким спектром оборонних програм, програм національної безпеки та комерційних проектів по всьому світу.

Компанія працює в галузі аерокосмічних, сухопутних і морських систем, командування, контролю, зв’язку, комп’ютерів, розвідувального спостереження та розвідки (“C4ISR”). Також виготовляє безпілотні літальні системи, передову електрооптику, електрооптичні космічні системи, комплекси РЕБ, системи сигнальної розвідки, лінії передачі даних і системи зв’язку, радіостанції, кіберсистеми та боєприпаси.

Нагадаємо, в січні 2022 року Elbit Systems показали нову 120-мм мінометну систему для невеликих колісних транспортних засобів.

Які саме мінометні системи використовуються в українському війську – дивіться в випуску проекту “До зброї” на Мілітарному.

Elbit Systems Ізраїль Міномет Піхотне озброєння Світ США