fbpx
Контррозвідка запобігла передачі оборонних відомостей російській розвідці

Контррозвідка запобігла передачі оборонних відомостей російській розвідці

Затримання Контррозвідка Рівненська область Російська агресія СБУ Україна Шпигунство

Контррозвідка СБУ запобігла передачі оборонних відомостей російській розвідці.

Про це інформує Мілітарний.

Департамент військової контррозвідки у взаємодії з УСБУ у Рівненській області викрив українського військовослужбовця на зборі розвідувальних даних для військової розвідки Росії, повідомляє пресслужба СБУ. Представників російської спецслужби цікавила інформація мобілізаційного характеру.

За даними слідства, до протиправної діяльності українського військового залучив його родич, який є кадровим офіцером Збройних Сил Росії. За завданням кураторів агент збирав секретну інформацію у сфері оборони нашої держави.

Для зберігання і переправлення зібраних даних за кордон він використовував віддалені сервери збереження даних та месенджери.

Співробітники СБУ затримали зловмисника на спробі незаконної передачі відомостей щодо мобілізації.

Агенту російських спецслужб оголошено про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, планується обрання міри запобіжного заходу. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності.

Заходи із викриття правопорушення проводили співробітники Департаменту військової контррозвідки СБУ спільно зі слідчими Управління СБУ в Рівненській області та за процесуального керівництвом Рівненської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону.

У липні, українські контррозвідники затримали на Кіровоградщині громадянина України, який входив до складу організованого злочинного угруповання на території Росії та був завербований російською воєнною розвідкою (ГУ ГШ ЗС РФ).

Співробітниками української спецслужби було задокументовано, що після повернення в Україну зловмисник за завданням російських кураторів здійснював збір інформації стосовно місцевих посадовців та військовослужбовців.

У СБУ зазначають, що зібрані дані затриманий агент передавав з використанням відпрацьованого закритого каналу зв’язку.

За виконання своїх завдань, зловмисник отримував грошову винагороду в національній валюті країни-агресора на банківську картку.

Затримання Контррозвідка Рівненська область Російська агресія СБУ Україна Шпигунство