fbpx
Корея розбудовує інфраструктуру на віддаленому острові

Корея розбудовує інфраструктуру на віддаленому острові

Азія Берегова охорона Південної Кореї Будівництво ВМС Південної Кореї Південна Корея (Республіка Корея) ПС Південної Кореї Світ Флот

Південна Корея (Республіка Корея) розбудовує військову та цивільну інфраструктуру на віддаленому за 120 км від материка острові Уленгдо.

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

На даний момент на острові є мінімальна військова присутність з двох гарнізонів – радіолокаційної станції повітряних сил та пункт базування кораблів ВМС.

Довгий час віддалений острів залишався без належного прикриття, але за останні роки ця ситуація поліпшується – у південній частині острову будується новий портовий комплекс в додаток до вже наявних, що буде мати змогу приймати судна до 5000 тонн.

Стан будівництва інфраструктури на віддаленому острові Уленгдо Південної Кореї

Окрім цивільного призначення, порт також буде операційною базою для кораблів та катерів ВМС та Берегової охорони Південної Кореї. Загалом заплановано розміщення декількох одиниць з водотоннажністю у 500 та 1500 тонн.

Минулого року роботи по зведенню були завершені на 70% та вже у 2020-у заплановано розпочати його повноцінну експлуатацію.

Процес будівництва нового порту на віддаленому острові

Також цього року має розпочатися друга черга будівництва – зведення невеликого аеропорту з довжиною злітно-посадкової смуги у 1200 метрів.

Хоча він і позиціонується як цивільного призначення, але його наявність дозволить приймати і військові борти.

Південна Корея розбудовує інфраструктуру на віддаленому острові Уленгдо, повітряний простір якого в липні 2019-го року залетів літак повітряно-космічних сил Росії та у відповідь на це по ньому був відкритий попереджувальний вогонь винищувачем повітряних сил Південної Кореї.

Місце перехоплення російських військових літаків над повітряним простором Південної Кореї

За інформацією Комітету начальників штабів (КНШ) збройних сил Південної Кореї, в розпізнавальну зону ППО країни, 23 липня 2019 року о 9:09, зайшли три військові літаки РФ і два — китайських ВПС. Один літак РФ, як стверджується, при цьому порушив повітряний простір республіки двічі — близько 09:00 і 09:30 за місцевим часом.

Це стало першим в історії випадком порушення повітряного простору Південної Кореї військовими літаками ПКС РФ.

 

Азія Берегова охорона Південної Кореї Будівництво ВМС Південної Кореї Південна Корея (Республіка Корея) ПС Південної Кореї Світ Флот