fbpx
Китай досягнув технологічного прогресу у створенні гіперзвукової зброї – Financial Times

Китай досягнув технологічного прогресу у створенні гіперзвукової зброї – Financial Times

Азія Випробування Гіперзвукові ракети Китай (КНР) ОПК Ракетобудування Світ Технології

Китай (КНР) провів випробування, під час яких гіперзвуковий апарат випустив ракету над Південно-Китайським морем.

Про це інформує Мілітарний.

У липні, Китай здійснив випробування, в ході якого гіперзвуковий плануючий бойовий блок, що рухався в п’ять разів швидше за швидкість звуку, випустив ракету по своїй цілі, пише видання Financial Times з посиланням на дані військових США.

За даними журналістів, науковці Пентагону були застигнуті зненацька технічним прогресом, яке дозволило гіперзвуковому плануючому блоку, який може нести ядерну боєголовку, випустити окрему ракету під час польоту над Південно-Китайським морем.

Зазначаться, що поки жодній іншій країні не вдалося продемонструвати таких інженерних успіхів.

Наразі військові експерти вивчають дані, пов’язані з випробуванням і намагаються зрозуміти, як Пекін опанувавподібну технологію.

В Агентстві перспективних дослідницьких проектів у галузі оборони Міноборони США (DARPA) не змогли точно зрозуміти, як Китаю вдалося досягти таких результатів, і охарактеризували їх “як подолання обмежень, що задаються фізикою”.

Також невідомо з якою метою могла бути використана ракета, запущена з гіперзвукового апарату. У зоні випробувань явної мішені не було, і потім ракета впала у воду.

Деякі експерти вважають, що йдеться про ракету “повітря-повітря”, інші – про превентивний спосіб захисту гіперзвукового апарата від протиракетної оборони, яка може спробувати його збити.

Раніше повідомлялося, що китайська гіперзвукова ракета, здатна нести ядерний заряд, в серпні облетіла всю планету перед тим, як уразити ціль. Тоді ракета з гіперзвуковим плануючим блоком пролетіла через низькоорбітальний простір, обігнувши земну кулю, після чого знизилася для ураження цілі.

Цільова область у пустелі КНР, що представляє авіаносець США. 2021 рік

Китайські військові побудували у пустелі цілі у вигляді авіаносця та інших американських військових кораблів США. Всі об’єкти розташовані на території полігону, де китайські військові раніше неодноразово тестували балістичні ракети.

Азія Випробування Гіперзвукові ракети Китай (КНР) ОПК Ракетобудування Світ Технології