fbpx
Міноборони України отримає санітарно-медичні засоби від Румунії

Міноборони України отримає санітарно-медичні засоби від Румунії

Європа ЗСУ Медицина Міністерство оборони (МОУ) Румунія Співпраця Сусіди Україна

Міністерство оборони України отримає від Румунії санітарно-медичні засоби.

Про це інформує Мілітарний.

Україна та Румунія підписали угоду про передачу Міноборони України засобів санітарно-медичного призначення, повідомили у Посольстві нашої держави в сусідній країні.

Українська дипломатична місія повідомила, що 22 грудня 2021 року в Бухаресті була підписана угода між українською та румунською сторонами про беззворотню передачу засобів медичного призначення на суму близько 110 тис. доларів США.

«Угода була підписана уповноваженим Міноборони України Аташе з питань оборони, військово-повітряним, військово-морським аташе при Посольстві України в Румунії Валерієм Фрунзе та Державним секретарем Міністерства фінансів Румунії Аттілою Гіоргі у присутності Тимчасового повіреного у справах України в Румунії Пауна Роговея», – йдеться у повідомленні.

«Керівник Посольства України в Румунії висловив вдячність румунській стороні за надання беззворотної допомоги оборонному відомству нашої держави, а також за послідовну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України та реформ у нашій державі», – повідомили у дипмісії

У Посольстві України зазначили, що румунська сторона підтвердила підтримку європейських та євроатлантичних інтеграційних прагнень України, а також засудила військову агресію Росії проти нашої держави.

Нагадуємо, що у грудні 2020-го року, Бундесвер передає Збройним Силам України медичні матеріали та обладнання на суму близько 130 000 євро.

Німеччина передала військовим України матеріали. Фото: МО України

У Національному військово-медичному клінічному центрі «Головний військовий клінічний госпіталь» відбулася передача медичного майна.

Медична складова є однією зі значних та центральних у сфері оборонного співробітництва між Україною та Німеччиною.

20 січня 2021 року Латвія передала для потреб Збройних Сил України 7-ми медичних автомобілів Snatch Land Rover (легкоброньовані Land Rover Defender)

Один з переданих ЗС України легкоброньованих автомобілів Snatch Land Rover

Легкоброньовані автомобілі Snatch Land Rover розробили у Великій Британії для здійснення патрулювання під час загострення у Північній Ірландії та представили цю модернізацію Land Rover Defender у 1992 році.

Європа ЗСУ Медицина Міністерство оборони (МОУ) Румунія Співпраця Сусіди Україна