fbpx
Міноборони Японії отримало перші два гелікоптера Mitsubishi XSH-60L

Міноборони Японії отримало перші два гелікоптера Mitsubishi XSH-60L

Mitsubishi Авіабудування Авіація Азія ВМС Японії Гелікоптери Морська авіація Світ Японія

Сили самооборони Японії отримали перші два прототипа гелікоптера Mitsubishi XSH-60L.

Про це інформує Мілітарний.

Компанія Mitsubishi Heavy Industries, 28 вересня 2021 року офіційно передала два прототипа модифікованих корабельних протичовнових гелікоптерів XSH-60L Seahawk Агентству придбання, технології та логістики (ATLA) Міністерства оборони Японії на заводі в Нагої, повідомляє Scramble.

Це гелікоптери з серійними номерами 8501 та 8502, які завершили всі базові льотні випробування та передані для подальшої оцінки.

На наступний день після отримання військовими, обидва гелікоптери були доставлені на авіабазу Atsugi, де персонал агентства ATLA буде їх випробовувати.

Перший випробувальний політ, першого дослідного зразка протичовнового гелікоптера XSH-60L Seahawk (бортовий номер 8501) для Японських сил морської самооборони, відбувся 12 травня 2021 року.

Пілоти-випробувачі здійснили успішний тридцятихвилиний політ із зависанням на цій вдосконаленій версії гелікоптера SH-60K Seahawk у червоно-білому кольорі.

SH-60L – це подальший розвиток гелікоптерів SH-60J та SH-60K від Mitsubishi, що експлуатуються Японськими силами морської самооборони (JMSDF).

На перший погляд, немає ніякої зовнішньої різниці між SH-60K та SH-60L, усі вдосконалення є внутрішніми та пов’язані з новою гідроакустичною системою, високошвидкісною системою зв’язку та покращеними характеристиками силової установки.

Компанія Mitsubishi Heavy Industries виготовила для Морських сил самооборони Японії за американською ліцензією в цілому 102 гелікоптера SH-60J та 16 UH-60J.

Числьність виготовлених в Японії гелікоптерів SH-60K складе 75 одиниць, після чого нова повітряна машина Mitsubishi SH-60L займе його місце на виробничій лінії підприємства виробника.

Нагадуємо, що Японія вирішила розробити двигун для перспективного винищувача FX за допомогою Великої Британії.

Mitsubishi Авіабудування Авіація Азія ВМС Японії Гелікоптери Морська авіація Світ Японія