fbpx
Британія допоможе розробити двигуни для японських перспективних бойових літаків

Британія допоможе розробити двигуни для японських перспективних бойових літаків

Rolls-Royce Авіабудування Авіація Азія Велика Британія Винищувач ОПК Світ Технології Японія

Британія допоможе розробити двигуни для японських перспективних бойових літаків FX.

Про це інформує Мілітарний.

Японія вирішила розробити двигун для перспективного винищувача FX за допомогою Великої Британії, пише UK Defense Journal. Компанія Rolls-Royce буде співпрацювати з японською корпорацією IHI.

Окрім того, новий двигун обома компаніями буде пропонуватися на зовнішній ринок.

«Анонімні японські чиновники повідомили, що прем’єр-міністр Японії Суга говорив з цього питання з прем’єр-міністром Великої Британії Джонсоном під час саміту G7 минулого місяця», – йдеться у повідомленні.

Наприкінці червня чиновники Міністерства оборони Японії відвідали Велику Британію для переговорів з цього питання. Наразі британська Rolls Royce також бере участь у програмі Tempest.

Mitsubishi FX-це винищувач наступного покоління, що розробляється для Японії.

Японія очікує, що виробництво першого прототипу винищувача почнеться в 2024 році, а льотні випробування почнуться в 2028 році. Очікується, що повномасштабне виробництво почнеться до 2031 року.

Також, Японія розпочала розробку безпілотного, дистанційно керованого винищувача, здатного на складні маневри. Очікується, що проект реалізують до 2035 року.

Це крок у відповідь на ріст військової могутності Китаю. За даними Міністерства оборони, Китай має понад 1000 надзвукових винищувачів четвертого покоління, що приблизно втричі більше, ніж Японія.

Крім того, Китай розпочав розгортання винищувачів п’ятого покоління. Тому Японія прагне нівелювати кількісний розрив з КНР завдяки новітнім безпілотним технологіям.

Міністерство оборони Японії планує ввести до лав Повітряних сил безпілотні винищувачі в три етапи. На першому планується застосовувати дистанційне управління, на другому –  очікується можливість керування кількома безпілотниками з пілотованого винищувача. Фінально планується досягти повної автономії бойової машини.

Rolls-Royce Авіабудування Авіація Азія Велика Британія Винищувач ОПК Світ Технології Японія