fbpx
Гелікоптер Mitsubishi XSH-60L здійснив перший політ

Гелікоптер Mitsubishi XSH-60L здійснив перший політ

Mitsubishi Авіабудування Авіація Азія ВМС Японії Гелікоптери Морська авіація Світ Японія

Відбувся перший політ прототипу японського модифікованого корабельного протичовнового вертольота XSH-60L.

Про це повідомляє Scramble.

Повідомляється, що на підприємстві японської Mitsubishi Heavy Industries (MHI) в Нагої 12 травня 2021 року, відбувся перший випробувальний політ першого дослідного зразка модифікованого корабельного протичовнового вертольота XSH-60L Seahawk (бортовий номер “8501”) для ВМС Сил самооборони Японії.

Зазначається, що Агентство з придбання, технологій та логістики (ATLA) оголосило, 11 травня, про те що XSH-60L завершив всі свої наземні випробування і може виконати свій перший політ наступного дня.

Повідомляється, що пілоти-випробувачі здійснили успішний тридцятихвилиний політ із зависанням на цій вдосконаленій версії вертольота SH-60K Seahawk у червоно-білому кольорі. Після закінчення всіх базових льотних випробувань обидва прототипи будуть передані ATLA для подальшої оцінки.

SH-60L – це подальший розвиток гелікоптерів SH-60J та SH-60K від Mitsubishi, що експлуатуються Японськими силами морської самооборони (JMSDF). На перший погляд, немає ніякої зовнішньої різниці між SH-60K та SH-60L, усі вдосконалення є внутрішніми та пов’язані з новою гідроакустичною системою, високошвидкісною системою зв’язку та покращеними характеристиками силової установки.

Вважається, що поставки гелікоптерів SH-60K продовжуватимуться, можливо, числьність виготовлених повітряних апаратів складе 75 одиниць, після чого SH-60L займе місце на виробничій лінії підприємства виробника.

Зазначається, що із 103 поставлених вертольотів SH-60J менше десяти все ще активно працюють. В даний час кількість вироблених SH-60K становить 71 борт.

У лютому, цього року, стало відомо про щонайменше, чотири конвертоплани V-22B Osprey, які прибули на військову базу США в Японії.

https://youtu.be/vrhGWelicvk

Повітряні судна, три з яких були ідентифіковані як 91703 / JG-1703 91707 / JG-1707 і 91708 / JG-1708, були доставлені на борту американського корабля. Після прийняття «Osprey» будуть доставлені в гарнізон Кісарадзу (префектура Тіба), де вони будуть тимчасово базуватися.

Конвертоплани V-22B Osprey для Японії. Лютий 2021. Фото з відкритих джерел

Потім конвертоплани перелетять на аеродром сил самооборони Японії в Сагу (префектура Сага), як тільки будуть завершені роботи по модернізації інфраструктури бази.

Конвертоплан V-22B Osprey для Японії. Лютий 2021. Фото з відкритих джерел

Перші два конвертоплани V-22B Block C були доставлені Сухопутним силам самооборони Японії в травні 2020 року. В цілому японська армія замовила 21 конвертоплан. Спочатку Міноборони Японії планувало придбати 17 одиниць, але пізніше збільшив запит. У травні 2015 Конгрес США схвалив продаж на суму близько $ 3 млрд, а у 2019 році був підписаний ще один контракт на суму більше $ 500 млн.

Mitsubishi Авіабудування Авіація Азія ВМС Японії Гелікоптери Морська авіація Світ Японія