fbpx
На Львівському бронетанковому розказали деталі модернізації Т-64

На Львівському бронетанковому розказали деталі модернізації Т-64

Бронетехніка ЗСУ Львівський бронетанковий завод Модернізація Т-64 Танк Україна

Фахівці Львівського бронетанкового заводу розповіли деталі глибокої модернізації танків Т-64.

Про це інформує Мілітарний.

Інженери виробництва розказали інформаційному агентству АрміяInform про особливості проведеної модернізації головних бойових танків українського війська.

16 грудня «Львівський бронетанковий завод» передав Збройним силам України відремонтовані танки Т-64. Бойові машини були модернізовані. Про оновлення танків розповів начальник технологічного відділу підприємства Назар Вовчко:

«У цих перероблених Т-64 повністю замінені приціли. У них тепер немає демаскуючої «інфрачервоної фари», якою ніхто ніколи не користувався, адже світила вона, немов прожектор, і її застосування означало загибель і екіпажу, і машини», – зазначив Вовчко.

Новітні приціли дозволяють бачити ворога набагато далі як удень, так і вночі. Не заважаючи ні сніг, ні дощ. На місце інфрачервоної фари було поставлено додаткові блоки динамічного захисту, що дозволило покращити живучість машини.

Модернізація Т-64

Начальник технологічного відділу також розпові, що під час розробки цієї глибокої модернізації фахівці підприємства дослухалися до всіх замовників з Міністерства оборони України. Були  обговорені всі деталі, що хочуть мати українські танкісти на полі бою. І в результаті танк отримав чимало змін.

«Також було повністю замінено засоби зв’язку танка. Замість морально і фізично застарілих радіостанцій встановлено новітні взірці цифрових засобів зв’язку, які не можуть ані заглушити, ані підслухати навіть сучасні російські засоби РЕБ», повідомив Назар Вовчко.

Кожен танк зможе сам визначити своє місце знаходження на полі бою. А командування знатиме точно, де і яка машина перебуває в той чи інший час.

«Змінилася й система навігації панцирника. Вона супутникова, і тому працюватиме автономно й незалежно від того, чи є Інтернет на полі бою», – зауважив начальник технологічного відділу.

Для зручності дисплеї навігації виведені як до командира екіпажу, так і до механіка водія. А самі антени стали коротшими і більш потужними і тепер їх можна скласти, зменшивши ризики їхніх ушкоджень.

«Загалом весь комплекс проведених робіт із модернізації дозволяє значно покращити і керованість, і маскування бойової машини, — підсумував Назар Вовчко. — Підвищити дальність прицільної стрільби та знизити вразливість самої машини».

На усіх оновлених танках тепер встановлюють камери заднього руху, тепер механік може самотужки заїхати доприкладу в бокс. За потреби, для цього можна використати спеціальне дзеркало заднього виду. Його підставка в бойовому положенні прихована завдяки рухомому кронштейну. Все освітлення танка замінено на сучасні світлодіодні лампи.

Також на підприємстві вивчають можливості збільшення рівня захисту паливних баків танка, для цього проводяться спеціальні дослідження з новими українськими матеріалами.

Бронетехніка ЗСУ Львівський бронетанковий завод Модернізація Т-64 Танк Україна