fbpx
Над Україною працюють одночасно літаки-розвідки Британії та США

Над Україною працюють одночасно літаки-розвідки Британії та США

Boeing RC-135 Авіація Велика Британія Донбас Королівські ПС Великої Британії ПС США Розвідка США Україна Чорне море

Розвідувальні літаки RC-135 та E-8 Повітряних сил Великої Британії та США одночасно перетнули повітряний простір України.

Про це повідомляє Мілітарний.

Так, 30 грудня на онлайн мапі відстеження польотів авіації було зафіксовано з активним транспондером відразу два літаки-розвідники.

Американський літак бойового управління та цілевказівки Boeing E-8C Joint STARS попрямував на розвідку Донецької та Луганської області.

Британський літак радіоелектронної розвідки RC-135 попрямував через Україну до Чорного моря для моніторингу окупованого Криму.

Станом на 17-ту годину літаки продовжують розвідувальну роботу.

Літак бойового управління та цілевказівки E-8C Joint Stars створено на базі пасажирського лайнера Boeing 707-300, він призначений для відстеження та управління бойовими діями наземних військ.

E-8 Повітряних сил США над Україною. 30 грудня 2021

Boeing RC-135 — сімейство великих розвідувальних літаків, які використовуються ПС США та Королівськими ПС Великої Британії для збору, обробки та передавання розвідувальної інформації.

RC-135 Повітряних сил Великої Британії над Чорним морем. 30 грудня 2021

Розвідники над Україною

Нагадаємо, 28 грудня Сполучені Штати вперше відправили до України, для моніторингу Донбасу, літак бойового управління та цілевказівки E-8 Joint Stars.

27 грудня американський літак-розвідник Boeing RC-135V Rivet Joint з позивним HOMER19 Повітряних сил США моніторив території Донбасу та Приазов’я. Також 11 грудня у повітряному просторі України було помічено великий розвідувальний літак RC-135W Повітряних сил США.

RC-135V Rivet Joint ПС США. Фото з відкритих джерел

Раніше у повітряному просторі України розвідку проводили безпілотні літальні апарати RQ-4B Global Hawk Повітряних сил США. У квітні 2021 року поблизу окупованого Росією українського Криму працювали одразу два стратегічних безпілотних літальних апарати RQ-4B Global Hawk.

Boeing RC-135 Авіація Велика Британія Донбас Королівські ПС Великої Британії ПС США Розвідка США Україна Чорне море