fbpx
Нацгвардії передали пожежні машини “Тітал”

Нацгвардії передали пожежні машини “Тітал”

Автотехніка Вантажівка Україна

Національній гвардії України передали пожежні машини «Тітал», виготовлені на потужних повнопривідних шасі.

У компанії «Тітал» розповіли, що передані машині виготовлені на шасі Renault Trucks та Merсedes Atego.

Пожежна машина АЦ-12-80 на шасі Renault K440 з колісною формулою 6×6 може перевозити до 12 000 л води та піноутворювача (зазвичай запас цих вогнегасних засобів перевозиться у пропорції 10:1).

Вона укомплектована насосом продуктивністю 80 л за секунду.

На машини встановили захисні решітки на вікнах, включаючи відкидну для лобового скла.

Пожежна машина АЦ-12-80 на шасі Renault K440 української Нацгвардії. Червень 2024. Україна. Фото: Компанія «Тітал»

Два додаткові сидіння встановлені на відкритому майданчику за кабіною та оснащені ременями безпеки.

Друга модель пожежної автоцистерни від компанії має індекс АЦ-7-40. Тут загальний запас води та піноутворювача досягає 7 000 л, а насос встановлений продуктивністю вже 40 л за секунду.

Шасі застосовується Mercedes-Benz Atego 1725 з колісною формулою 4х4, тобто повною масою 17 т і двигуном потужністю 250 л. с.

Пожежна машина АЦ-7-40 на шасі Mercedes-Benz Atego 1725 української Нацгвардії. Червень 2024. Україна. Фото: Компанія «Тітал»

У виданні Autocentre зазначили, що шасі поставлено компанією «Атлант» – офіційним дилером Mercedes-Benz Group AG та Daimler Truck в Україні.

Машини підуть на оснащення пожежних розрахунків військових з Національної гвардії. Завданням яких є боротьба з пожежами як на території військових частин, так і на обʼєктах, що охороняються, а також допомога у цьому Державній Службі з Надзвичайних Ситуацій.

Нагадаємо, Україну також забезпечують пожежними машинами союзні країни. Для прикладу Польща передала українським рятувальникам більше 300 пожежних машин, а у 2022 році пожежна служба Італії передала українським рятувальникам 45 одиниць спеціальної техніки.

Через рік об’єднане Королівство запланувало передачу Україні 17 спеціальних пожежних машин. Також Франція у якості допомоги надає Україні пожежні машини, карети швидкої допомоги та аварійне обладнання.

Автотехніка Вантажівка Україна