fbpx
Франція передасть Україні пожежні машини, карети швидкої та інше обладнання – Макрон

Франція передасть Україні пожежні машини, карети швидкої та інше обладнання – Макрон

Гуманітарна допомога Європа Світ Співпраця Україна Франція

Франція у якості допомого надасть Україні пожежні машини, карети швидкої допомоги та аварійне обладнання.

Про це інформує Мілітарний.

Про передачу технічної допомоги написав у Twitter президент Франції Емманюель Макрон.

“На підтримку України наші вогнеборці та рятувальники завтра (15 квітня — Ред.) доставлять 24 пожежні машини та машини швидкої допомоги, а також 50 тонн аварійного обладнання. Це вже другий конвой за місяць”, – повідомив президент.

Також Емманюель Макрон зазначив, що за 50 днів повномаштабної війни, яку Росія розв’язала проти України, Франція передала нашій державі озброєння на понад 100 мільйонів євро.

“Ми надамо додаткові можливості. Я зобов’язався в цьому. У Європі ми також мобілізуємо 1,5 мільярда євро на озброєння українських військ. Будемо продовжувати”, – заявив Макрон. 

Президент Франції подякував французьким компаніям, організаціям та громадянам країни, які допомагають Україні.

Раніше про передачу Україні військової допомоги на 100 мільйонів євро оголосила міністерка оборони Флоранс Парлі після розмови з українським колегою Олексієм Резніковим.

Йдеться про “засоби захисту, оптично-електронне обладнання, зброю та боєприпаси, системи озброєння відповідно до потреб, озвучених українською стороною”, – уточнили у комюніке Міноборони Франції.

Нагадуємо, що Франція для розслідування воєнних злочинів російської армії надіслала в Україну експертів з балістики, вибухівки, обробки ДНК.

Гуманітарна допомога Європа Світ Співпраця Україна Франція