fbpx
Неназвана європейська країна замовила системи ППО Skynex

Неназвана європейська країна замовила системи ППО Skynex

Rheinmetall Європа ЗАК Skynex Закупівлі Німеччина ППО та ПРО Світ

Німецька компанія Rheinmetall уклала ще один контракт на постачання систем протиповітряної оборони (ППО) Skynex європейському клієнту.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на офіційний пресреліз компанії.

Вартість замовлення зенітного артилерійського комплексу становить “нижній діапазон сотень мільйонів”.

Поставки відбуватимуться упродовж 2025 року і також включатиме повнопривідні вантажівки Rheinmetall HX з колісною формулою 6х6 як носіїв системи.

“Використання програмованих 35-мм боєприпасів Ahead, розроблених Rheinmetall, є значно дешевшим, ніж аналогічні системи базування керованих ракет”, – зазначили про переваги у компанії.

Особливістю системи є можливість інтегрувати радіолокаційне обладнання різних виробників, у тому числі радар виявлення Oerlikon X-TAR3D Tactical. Також до ППО ЗАК Skynex можна підключати 35-мм спарену гармату Oerlikon GDF009 TREO, лазерну гармату Oerlikon та нову ракету Denel Cheetah C-RAM (Counter-Rocket, Artillery, Mortar).

Нагадаємо, що систему вперше представили у 2021 році та до початку широкомасштабного вторгнення Росії в Україну демонструвалася як можливість уражати рої з дронів. На тестуваннях Skynex вдалося уразити рій з восьми малих дронів.

Система протиповітряної оборони зенітний артилерійський комплекс Skynex – це найновіша концепція протиповітряної оборони Rheinmetall, яка встановлює нові стандарти своєю унікальною та відкритою архітектурою.


Україна отримала системи ППО Skynex


Основа комплексу – це 35-мм гармата Oerlikon Mk3 має ефективну дальність стрільби 4000 метрів та скорострільність 1000 пострілів за хвилину.

Гарматний модуль оснащений радаром стеження X-Band, який забезпечує функцію автономного пошуку сектора, що робить наведення простим та швидким.

Rheinmetall Європа ЗАК Skynex Закупівлі Німеччина ППО та ПРО Світ