fbpx
Нідерланди замовили нові пускові установки до ЗРК Patriot

Нідерланди замовили нові пускові установки до ЗРК Patriot

Європа ЗРК ЗРК Patriot Нідерланди ППО та ПРО Світ США

Державний департамент США дозволив можливий продаж Нідерландах пускових установок М903 до ЗРК Patriot.

Відповідний документ опублікували на офіційному сайті Управління воєнного співробітництва Міністерства оборони США.

У межах цього замовлення Нідерланди отримають дві нові пускові системи M903LS, а також модернізують власні пускові системи М901 до рівня М903.

Загальна вартість замовлення становить 224 мільйони доларів США, куди увійдуть також запасні частини, навчання, матеріально-технічний пакет тощо.

Закупівля та модернізація М903 надасть Нідерландам можливість ефективніше використовувати зенітні ракетні комплекси Patriot з новими зенітними ракетами MIM-104F.

Ракети цього типу розробили спеціально для використання проти балістичних цілей, а також для ефективного перехоплення крилатих ракет.

Модернізована пускова установка дасть можливість розміщувати транспортно-пускові контейнери нового типу, що збільшить загальну кількість ракет на пусковій до 16 (версія PAC-3) та до 12 (PAC-3MSE).

Оновлення протиповітряної оборони Нідерландів пов’язане з загальною програмою НАТО з посилення обороноздатності альянсу для протидії російській ракетній загрозі.

Пускова установка зенітного комплексу Patriot PAC-3 з ракетами MSE. Фото: Міністерство оборони США

Окрім Нідерландів, замовлення на ЗРК Patriot були розміщені з боку Німеччини, Швеції та України.

Також у межах розширення підтримки й виробництва ракет MIM-104 США визначилися з європейськими країнами, які вироблятимуть ракети та запасні частини: це Іспанія, Німеччина та Румунія.

Іспанська компанія Grupo Oesia планує локалізувати виробництво елементів до ракет PAC-3 MSE, що використовуються зенітними комплексами Patriot.

Водночас Румунія почала розгортання виробництва ракет-перехоплювачів SkyCeptor для систем протиповітряної та протиракетної оборони Patriot.

Європа ЗРК ЗРК Patriot Нідерланди ППО та ПРО Світ США