fbpx
Німеччина отримала перший БТР Boxer австралійського виробництва

Німеччина отримала перший БТР Boxer австралійського виробництва

Boxer Австралія Бронетехніка БТР Європа Закупівлі Німеччина Океанія Світ

Збройні сили Німеччини отримали перший важкий бронетранспортер Boxer, який був вироблений в Австралії.

Про це повідомляє офіційна сторінка компанії Rheinmetall.

Перший автомобіль має стати ходовою лабораторією, яка дозволить фахівцям із Федерального управління Бундесверу з обладнання, інформаційних технологій і технічної підтримки здійснити відповідні випробування та перевірки.

На відміну від оригінального бронетранспортера Boxer нова машина була розроблена на основі австралійського варіанта, більш відомого як Boxer CRV.

Також особливість цього варіанта полягає у використання бойового модуля Lance 2.0, де встановлена 30-мм гармата та інші системи керування вогнем, оптика і системи протидії.

Додатково Boxer Block 2 отримав додатковий захист і потужніший двигун MTU 8V199 TE21, який здатний розвивати 820 к.с. замість 720 к.с. у машинах варіанта Block 1 та 2.

Бронетранспортери у варіанті Block 2 виробляються в Австралії на спільному підприємстві Rheinmetall Defence Australia (RDA).

Рішення замовити їх в Австралії було пов’язане з закриттям виробничої лінії у 2020 році, коли зійшло 25 останніх бронетранспортерів. Починаючи з 2022 року, виробництво було перенесене до Австралії.

Раніше «Мілітарний» повідомляв, що Німеччина планує замовити в австралійського відділення Rheinmetall 123 важкі машини підтримки.

За планом, перші машини для випробувань Німеччина отримуватиме протягом 2024 року, після чого з 2025 року почнеться постачання машин першої серійної партії у кількості 19 одиниць.

Нагадаємо, що загальна вартість підписаного контракту — 2,7 мільярда євро, які будуть розподілені на закупівлю бронемашин, запчастин та відповідний пакет матеріального забезпечення.

Замовлення розміщуватимуться поетапно, і за планом остання машина має бути передана Збройним силам Німеччини у 2030 році.

Boxer Австралія Бронетехніка БТР Європа Закупівлі Німеччина Океанія Світ