fbpx
Окупанти продовжують обстрілювати “Азовсталь” авіацією. “Азов” вимагає евакуації поранених

Окупанти продовжують обстрілювати “Азовсталь” авіацією. “Азов” вимагає евакуації поранених

36 Бригада МП Війна з Росією Донбас ДПСУ Маріуполь Національна поліція НГУ «Азов» Україна

Спроби штурму “Азовсталі” в Маріуполі не припиняються.

Про це повідомив радним міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Також він зазначив, що на території підприємства все ще залишаються цивільні.

Це приблизно 100 людей.

Бійці полку “Азов” повідомили, що за минулу добу окупанти здійснили 34 літаковильоти, в тому числі 8 вильотів стратегічних бомбардувальників. Також підприємство обстрілює ворожа корабельна артилерія, РСЗВ, УР-77, танки та інше.

Заступник командира полку “Азов” Святослав Паламар повідомив “Українській правді”, що в наслідок обстрілів заводу є важкі поранені. На деякий час військові втратили зв’язок з польовим госпіталем.

Поранені потрапили під обстріл, серед них є важкі і вони потребують евакуації.

Згодом в “Азові” опублікували фото поранених бійців та показали умови в яких вони перебувають.

Ми закликаємо ООН та Червоний Хрест показати свою гуманність та підтвердити основні засади, на яких вас створено, врятувавши поранених людей, що вже не є комбатантами. Військовослужбовці, яких ви бачите на фото і ще сотні на заводі “Азовсталь” – з тяжкими пораненнями ціною власного здоров’я захищали Україну та увесь цивілізований світ“, – йдеться у повідомлені.

Служба безпеки України повідомила, про оголошення підозри у державній зраді начальнику зміни заводу “Азовсталь”, який повідомляв окупантам про схему підземних тунелів на території підприємства.

В СБУ зазначили, що місцевий мешканець симпатизував окупантам та чекав на загарбників. Він надав росіянам інформацію про підземні сховища, які полк “Азов” використовує у якості укріплень та місць дислокації при обороні Маріуполя.

36 Бригада МП Війна з Росією Донбас ДПСУ Маріуполь Національна поліція НГУ «Азов» Україна