fbpx
Перша бронетанкова бригада армії США отримала модернізовані танки M1A2 SEP v3

Перша бронетанкова бригада армії США отримала модернізовані танки M1A2 SEP v3

Бронетехніка Світ США Танк Танк "Abrams"

Перша бронетанкова бригада армії США отримала модернізовані танки M1A2 SEP v3 Abrams.

Про це повідомляє видання Аrmy Recognition.

M1A2 у версії SEP v3 – найсучасніша версія основного бойового танка M1A2 Abrams, який почав надходити на озброєння збройних сил США лише у 2016 році.

До складу 1-ї бригадної бойової групи входять 2-й батальйон 34-го бронетанкового полку «Дредноути» і 3-й батальйон 66-го бронетанкового полку «Лицарі Берта».

Abrams M1A2 SEPv3

M1 Abrams  – основний бойовий танк армії США, що серійно випускається з 1980 року корпорацією General Dynamics Land Systems. Він стоїть на озброєнні армії та морської піхоти США.

Abrams M1A2 озброєний 120-мм гладкоствольною гарматою M256 та додатково 7,62-мм спареним кулеметом, який встановлений праворуч від гармати.

Також M1A2 Abrams оснащений газотурбінним двигуном Honeywell AGT1500 із потужністю 1500 кінських сил. Танк здатен рухатися із максимальною швидкістю по шосе 68 км/год без дозаправки на відстань до 425 км.

Танк M1A2 SEPv3 Abrams. 2018 рік. Фото: General Dynamics Land Systems

M1A2 SEP v3 – модернізована версія основного бойового танка M1A2 Abrams, який почав надходити на озброєння збройних сил США у 2016 році. Це поточна серійна версія танка Abrams.

Модернізацію бойової машини SEP v3 (System Enhancement Package) проводили із врахуванням досвіду операції «Іракська свобода».

Під час оновлення на машину встановили новітній варіант комплексу захисту від саморобних вибухових пристроїв з дистанційним управлінням (Counter Remote Control Improvised Explosive Device Electronic Warfare V3).

Також покращили систему управління вогнем, яка має обладнання ADL для ведення вогню з використанням двох типів пострілів – багатоцільового фугасного ХМ1147 (Advanced Multi-Purpose) з програмованим детонатором і бронебійного підкаліберного Advanced Kinetic Energy.

Встановлено нові тепловізійні прилади IFLIR для прицілу навідника та незалежний панорамний приціл командира, який видає зображення на дисплеї високої чіткості.

На даху башти танка з’явився дистанційно керований командиром бойовий модуль CROWS-LP із 12,7-мм кулеметом М2. Модуль оснащений цілодобовою системою спостереження та прицілювання. Тому його можна використовувати як другий панорамний приціл екіпажу танка.

Модернізація охоплює встановлення новітнього комплексу засобів радіозв’язку JTRS (Joint Tactical Radio System), що дозволяє підтримувати комунікацію з усіма елементами та бойовими одиницями перспективної бойової бригадної групи армії США.

Танк отримав вдосконалену допоміжну силову установку та нову схему розподілення електроенергії для власних бортових систем. Завдяки цьому бойову машину можна підсилити ще й комплексом активного захисту APS (Active Protection System).

Бронетехніка Світ США Танк Танк "Abrams"