fbpx
Перший Viper для Бахрейну передали для підготовки льотчиків

Перший Viper для Бахрейну передали для підготовки льотчиків

AH-1Z Viper Bell Авіація Бахрейн ВМФ США Гелікоптери Світ США

Компанія Bell передала Командуванню авіаційних систем ВМФ США перший вертоліт AH-1Z «Viper», який буде передано Бахрейну.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на компанію Bell.

Потім вертоліт буде підготовлений Агентством з управління оборонними контрактами (DCMA) перед відправкою до Бахрейну у 2022 році.

Bell поставила перший із дванадцяти серійних вертольотів у рамках контракту на постачання озброєнь за кордон.

«Наявність перевіреної сучасної платформи допоможе зробити внесок у безпеку Бахрейну, покращивши при цьому взаємодію зі збройними силами США», – підкреслили у компанії Bell.

У вересні 2021 року компанія Bell приступила до льотних випробувань першого ударного вертольота AH-1Z «Viper» для Бахрейну.

Вертоліт AH-1Z «Viper» компанії Bell для Бахрейну. Вересень 2021

Авіаціна компанія розробила AH-1Z Viper спеціально для задоволення суворих експлуатаційних вимог Корпусу морської піхоти США.

Bell продовжує роботу виробництва вертольотів Корпусу морської піхоти США, Бахрейну та Чехії.

Viper Бахрейну

Домовленість про продаж військовим Бахрейну партії озброєнь на суму близько 10 млрд доларів, в тому числі вертольотів AH-1Z, була досягнута в ході проведеного в листопаді 2017 року.

Державний департамент США 27 квітня 2018 року схвалив поставку Бахрейну в рамках програми «Іноземні військові продажі» 12 ударних вертольотів AH-1Z «Viper».

Вертоліт UH-1Y Venom та AH-1Z Viper Фото: Bell

Також поставку супутніх озброєнь (ПТУР AGM-114 ракет WGU-59B APKWS-II, 20-мм гармат M197), обладнання (прицільні оптоелектронні комплекси AN / AAQ-30 TSS, нашоломні комплекси цілевказівки Optimized Top Owl, засоби зв’язку і РЕБ, системи держвпізнання «свій-чужий» APX-117), який навчає обладнання і послуг загальною вартістю до 911,4 млн доларів.

Перший контракт вартістю 240,266 млн доларів на поставку 12 вертольотів AH-1Z «Viper» для Повітряних сил Бахрейну США уклали з Bell Helicopter Textron в лютому 2019 року.

AH-1Z має чотирилопатеву, композитну систему несучого гвинта, форсовану трансмісію і нову систему цілевказання. Бахрейн стане першою закордонною країною, яка отримає вертольоти цього типу.

У березні 2021 року делегація Королівства Бахрейн відвідала підприємство Bell Amarillo в Техасі у Сполучених Штатах. За інформацією Bell, поставки вертольотів почнуться в кінці 2021 року.

Корпус вертольота AH-1Z «Viper» та представник Бахрейну. 2021 рік

Всі роботи за контрактом планується завершити в серпні 2022 року.

Нині на озброєнні Повітряних сил Бахрейну є близько 30 вертольотів AH-1 «Cobra» попереднього покоління в складі двох ескадрилій.

Купівля AH-1Z є частиною більш широкої програми модернізації вертолітного парку Збройних сил Бахрейну.

 

AH-1Z Viper Bell Авіація Бахрейн ВМФ США Гелікоптери Світ США