fbpx
Перу отримав списані іспанські гелікоптери SH-3D Sea Kings

Перу отримав списані іспанські гелікоптери SH-3D Sea Kings

Авіація Гелікоптери Європа Іспанія Латинська Америка Морська авіація Перу Світ Флот

Морська авіація ВМС Перу отримала списані іспанські гелікоптери SH-3D Sea Kings, які мають посилити протичовнові можливості перуанського флоту.

Про це повідомляє видання Defense and Aviation.

Всього країна отримала шість гелікоптерів SH-3D, які Іспанія продала Перу у жовтні 2023 року. Гелікоптери цього типу морська авіація Іспанії зняла з озброєння у червні 2022 року.

Отримані гелікоптери виробництва 1963-65 років, через це вартість їх придбання обійшлася Перу у 100 євро за кожен борт.

Гелікоптери були завантажені на багатоцільовий корабель “Pisco” (AMP-156) ВМС Перу на військово-морській базі Рота, що в Кадісі.

Куплені гелікоптери увійдуть до складу морської авіації ВМС Перу де доповнять наявний парк протичовнових гелікоптерів AB-212 ASW.

Крім того, у 2010 році, Перу отримало від США шість гелікоптерів Sikorsky UH-3H Sea King, які з часом були розібрані за запчастини.

Наразі, уряд країни розпочав інвестиції у розвиток власного суднобудування та покращення можливостей надводного флоту.

Крім того, країна локалізувала виробництво корейський патрульних катерів, які мають використовуватись для боротьби з незаконним виловом риби та контрабандою наркотиків, а також для запобігання морському тероризму в регіоні.

Як повідомляв “Мілітарний” раніше, за вказівкою Президентки Перу, Діни Болуарте, уряд розпочинає інвестиції у військово-морську промисловість країни, для розширення виробничих потужностей.

Пакет інвестицій розміром 150 мільйонів доларів, буде спрямований на модернізацію потужностей суднобудівної компанії SIMA.

Інвестиції мають підготувати промислові можливості корабельні для будівництва нових кораблів в рамках програми оновлення Військово-морського флоту Перу.

Компанія SIMA має побудувати океанське патрульне судно, два морських патрульних кораблів і два судна підтримки. Новий пакет інвестицій був оголошений Президенткою під час 202-ї річниці ВМФ Перу.

Авіація Гелікоптери Європа Іспанія Латинська Америка Морська авіація Перу Світ Флот