fbpx
По штабу Чорноморського флоту нанесено ракетний удар

По штабу Чорноморського флоту нанесено ракетний удар

Вибухи Війна з Росією Втрати Росії Крилаті ракети Крим Україна

Російський штаб Чорноморського флоту був успішно атакований українськими крилатими ракетами.

Про це повідомляють місцеві медіа.

Близько 13:00 по російському штабу було нанесено ракетний удар, внаслідок якого будівля отримала серйозні ушкодження.

Наразі достовірна інформація про втрати серед російських військових відсутня. Міноборони РФ на 14:50 визнало загиблим одного військовослужбовця.

На опублікованих кадрах з місця подій видно, що в середині ураженої будівля йде сильна пожежа та йде чорний дим.

Імовірними засобами, за допомогою яких міг бути нанесений такий потужний удар, можна розглядати франко-британські крилаті ракети Storm Shadow / SCALP авіаційного базування або ж український “Нептун”.

Перша ракета оснащена бойовою частиною масою у 450 кілограмів, а друга, в залежності від версії, від 150 до 350 кілограмів.

Кримські видання також повідомляють, що в інших місцях півострову також спостерігались вибухи. Є повідомлення про роботу ППО біля авіабази “Бельбек”, та задимлення у напрямку військової частини в Бахчисарайському районі.

Нагадаємо, що двома днями раніше українські військові ракетним ударом знищили об’єкт 744-го Центру зв’язку командування ЧФ РФ в районі Сімферополю.

Частина більшого плану

Імовірно, ця атака стала можливою завдяки чисельним розвідувальним операціям та методичному вибиванню російських зенітних ракетних комплексів С-300 та С-400 на окупованому півострові.

За останній час вже двічі наносились потужні комбіновані атаки по російським розрахункам ППО на західному узбережжі. 28 серпня та 14 вересня були успішно уражені розрахунки ЗРК С-400, в результаті чого частина машин була знищена, а комплекси – виведені з ладу.

Крім того, неодноразово безпілотники проникали у повітряний простір окупованих територій, виявляючи слабкі місця  та сліпі зони радіолокаційних станцій виявалення.

Вибухи Війна з Росією Втрати Росії Крилаті ракети Крим Україна