fbpx
Покинуті в Херсоні солдати РФ перевдягаються в цивільний одяг

Покинуті в Херсоні солдати РФ перевдягаються в цивільний одяг

Війна з Росією Втрати Росії Росія Трофеї Україна Херсон Херсонщина

Військовослужбовці російської армії, котрих залишили на правому березі Дніпра, перевдягаються в цивільний одяг та переховуються в житлових будівлях на Херсонщині.

Про це повідомляють чисельні акаунти у соцмережах.

Зі слів очевидців, росіяни дуже нервові, спілкуються на підвищених тонах. Погрожують пристрелити, якщо їм буде здаватися, що їх знімають.

“На Херсонському напрямку сьогодні о 5 годині ранку за московським часом завершено перекидання підрозділів російських військ на лівий берег річки Дніпро. Усі російські військовослужбовці переправилися на лівий берег Дніпра“, – заявляє міністерство оборони Російської Федерації.

Проте, судячи з опублікованих сьогодні зранку фотографій від жителів Херсону, заява міністерства оборони РФ неправдива, у місті ще залишається певна кількість покинутого особового складу збройних сил РФ.

Подібне неконтрольоване та поодиноке перевдягання солдат окупаційних військ може бути пов’язаним зі стихійним характером відступу російських військ з правобережжя України.

Наразі озброєні вогнепальною зброєю окупанти небезпечні для цивільного населення та українських військових.

Також представники збройних сил РФ переконують, що вивезли з собою усю бойову техніку, боєприпаси та інше цінне військове майно.

Жодної одиниці військової техніки та озброєння на правому березі не залишено. Втрат особового складу, озброєння, військової техніки та матеріальних засобів російського угруповання військ не допущено, – заявляє міністерство оборони Російської Федерації.

Проте вже зранку в інфопросторі почали з’являтись фото зайнятих українськими підрозділами позицій окупантів, на яких можна побачити покинуту військову техніку, у тому числі танки й боєприпаси.

Так, на одній із позицій росіяни залишили одразу декілька танків Т-62МВ. Через дефіцит техніки Росія вимушена відновлювати та відправляти на фронт навіть такі застарілі зразки озброєння.

Раніше голова Міноборони України Олексій Резніков розповів, скільки російських окупантів перебуває на Херсонщині та скільки часу їм потрібно на відступ.

Війна з Росією Втрати Росії Росія Трофеї Україна Херсон Херсонщина