fbpx
Польща відправила закордон велику партію баражуючих боєприпасів Warmate 

Польща відправила закордон велику партію баражуючих боєприпасів Warmate 

Боєприпаси БпА (Безпілотні апарати) Європа Закупівлі ОПК Польща Світ Сусіди

Закордонний замовник отримав велику партію польських баражуючих боєприпасів Warmate.

Про це інформує Мілітарний.

Польський виробник WB Group оголосив, що доставив велику партію боєприпасів (ще можна назвати дрони-камікадзе) Warmate одному з неназваних іноземних замовників.

Поставка в грудні завершила ще один експортний контракт на польську ударну систему Warmate.

Замовник обрав баражуючі боєприпаси Warmate після порівняльних випробувань – дрони можна використовувати як поодинці, так і у вигляді рою, залежно від тактики застосування.

WB GROUP стверджує, що Warmate на 100% розроблені та виготовлені в Польщі на потужностях їхнього підприємства.

У вересні стало відомо, що Польща нарощує продажі своїх баражуючих боєприпасів Warmate.

Компанія-виробник повідомила, що партія модульних ударних систем зі змінними бойовими частинами останьої версії «3.0.», надійде до збройних сил іноземної країни.

Після завершення поставок згідно з підписаним на даний момент контрактом, збройні сили країн – замовника матимуть загалом кілька сотень Warmate.

Warmate – баражуючий боєприпас розробки WB Electronics, який був вперше представлений у 2014-му році. Виробник заявляє боєприпас як хорошу альтернативу керованим протитанковим ракетам. Він дозволяє знищувати техніку противника на більш значній відстані, спрощує процес виявлення та враження цілі у порівнянні з ПТРК.

Польща збільшує продажі своїх баражуючих боєприпасів Warmate. Баражуючий боєприпас WARMATE 3.0. Фото: WB Electronics

Ударна система у версії 3.0 має покращені параметри. Вони включають, серед іншого, збільшення дальності радіозв’язку та робочого діапазону. Нова версія оснащена двигуном зі значно меншою шумністю. Система має можливість автоматично складати лопаті пропелера в кінцевій фазі атаки.

13 січня 2021 року дрони-камікадзе виробництва WB GROUP, наказом начальника Генерального штабу Війська Польського були прийняті до складу Збройних Сил Республіки Польща. Це рішення відкривало шлях до вільного та необмеженого використання цієї ударної системи.

Боєприпаси БпА (Безпілотні апарати) Європа Закупівлі ОПК Польща Світ Сусіди