fbpx
Польща збільшує продажі своїх баражуючих боєприпасів Warmate

Польща збільшує продажі своїх баражуючих боєприпасів Warmate

Боєприпаси БпА (Безпілотні апарати) Європа Закупівлі ОПК Польща Світ Сусіди

Польський виробник нарощує продажі своїх баражуючих боєприпасів Warmate.

Про це інформує Мілітарний.

WB Grup підписала контракт на поставку баражуючих боєприпасів Warmate останьої версії «3.0.». У компанії повідомили, що партія модульних ударних систем зі змінними бойовими частинами, надійде до збройних сил іноземної країни.

Президент Правління WB Grup Пьотр Войцеховський зазначив, що це був черговий контракт із замовником, у якого вже є на озброєнні системи Warmate.

Ми уклали ще один контракт з тим самим клієнтом на поставку баражуючих боєприпасів Warmate. Це підтверджує, що WB Grup має зрілу перевірену систему, конкурентоспроможну на світовому ринку. Ми задоволені довірою іноземного одержувача до інноваційних рішень, повністю розроблених польськими інженерами, – сказав Войцеховський

Польща збільшує продажі своїх баражуючих боєприпасів Warmate. Баражуючий боєприпас WARMATE 3.0. Фото: WB Electronics

Після завершення поставок згідно з підписаним на даний момент контрактом, збройні сили країн – замовника матимуть загалом кілька сотень Warmate.

Замовлення включає баражуючі боєприпаси останьої версії «3.0.» з поліпшеними характеристиками.

Безпілотна система Warmate була обрана збройними силами замовника за результатами тривалих порівняльних випробування.

Пьотр Войцеховський додав, що у першій половині 2022 року кількість замовлених Warmate має перевищити тисячу. Він зазначив, що баражуючі боєприпаси, виготовлені компанією WB Grup, постійно вдосконалюються.

Ударна система у версії 3.0 має покращені параметри. Вони включають, серед іншого, збільшення дальності радіозв’язку та робочого діапазону. Нова версія оснащена двигуном зі значно меншою шумністю. Система має можливість автоматично складати лопаті пропелера в кінцевій фазі атаки.

Warmate – баражуючий боєприпас розробки WB Electronics, який був вперше представлений у 2014-му році. Виробник заявляє боєприпас як хорошу альтернативу керованим протитанковим ракетам. Він дозволяє знищувати техніку противника на більш значній відстані, спрощує процес виявлення та враження цілі у порівнянні з ПТРК.

У 2016-му році чернігівське підприємство «Чезара» придбало у Польщі цей БПЛА та ліцензію на його серійне виробництво. Того ж року Warmate було представлено на виставці «Зброя та безпека – 2016» у Києві.

Боєприпаси БпА (Безпілотні апарати) Європа Закупівлі ОПК Польща Світ Сусіди