fbpx
Рашисти перегруповують сили на фоні заяв про зниження військової активності біля Києва та Чернігова

Рашисти перегруповують сили на фоні заяв про зниження військової активності біля Києва та Чернігова

Білорусь Війна з Росією Київщина Чернігівщина

Міністерство оборони РФ зробило публічну заяву про намір послабити інтенсивність наступу на Київ та Чернігів.

Заступник міністра оборони РФ Олександр Фомін оголосив про це після переговорів української та російської делегації в Туреччині.

Російський урядовець пояснив це тим, що підготовка договору про нейтралітет та без’ядерний статус України переходять “в практичну площину”.

З урахуванням обговорених під час сьогоднішньої зустрічі принципів, міністерство оборони Російської Федерації з метою підвищення взаємної довіри та створення необхідних умов для подальшого ведення переговорів та досягнення кінцевої мети узгодження та підписання вищезазначеного договору, ухвалило рішення кардинально, в рази скоротити воєнну активність на Київському та Чернігівському напрямках“, – сказав Фомін журналістам.

Цьому передувала заява міністра оборони РФ Сергія Шойгу про концентрацію зусиль на окупації Донецької та Луганської областей України.

Загалом основні завдання першого етапу операції виконані. Істотно знижено бойовий потенціал українських Збройних сил, що дозволяє зосередити основну увагу та основні зусилля на досягненні головної мети – звільненні Донбасу“, – заявив очільник міністерства оборони рашистів.

Варто відзначити, що бажання росіян скоротити інтенсивність бойових дій в Київській та Чернігівській областях з’явилося на наступний день після звільнення українцями Ірпеня. Також протягом останніх днів були звільнені населені пункти лівого берега Київської області Лук’янівки та Рудницького.

Спостерігачі за російською військовою активністю на території Республіки Білорусь відзначають, що протягом 28 березня спостерігалася висока інтенсивність переміщення російської техніки. В більшості це був рух в межах прикордонної Гомельської області.

Бойова техніка в складі колон може бути ідентифікована як така, що належить до Повітряно-десантних військ ЗС РФ. Це БМД, бронетранспортери “Ракушка”, помічені РСЗВ “Торнадо-Г”. В колоні помітили автомобілі з українськими номерами, які, ймовірно, рашисти вкрали на окупованих територіях.

29 березня 2022 року на залізничному вокзалі міста Річиця помітили 70 російських БМД, які згодом почали вантажити на платформи.

Спостерігачі зафіксували рух колони з БМД-4 з півдня на північ в напрямку до залізничної станції Гомеля.

З Річиці та Гомеля техніка теоретично може бути відправлена в двох напрямках – східному та південному. Тобто рашисти можуть планувати перекидання десантників або на Чернігів, або через Росію на східніші напрямки (Суми, Харків, Донбас).

Варто відзначити, що ці маневри почалися до заяв МО РФ про зниження бойової активності на Київському та Чернігівському напрямку. А отже маневри з перегрупування не пов’язані з результатами домовленостей в Стамбулі.

Росіяни після провалу “бліцкригу” концентрують свої зусилля на захопленні Маріуполя, закріпленні на захоплених територіях Херсонської області та Приазов’я, а також на спробах оточити українське угруповання в зоні проведення Операції об’єднаних сил.

Мілітарний також повідомляв, що рашисти накопичують сили в Київській області підрозділів десантників для можливого штурму Києва.

 

Білорусь Війна з Росією Київщина Чернігівщина