fbpx
Резніков припускає можливість звернення до Ради по збільшенню фінансування Міноборони

Резніков припускає можливість звернення до Ради по збільшенню фінансування Міноборони

Верховна Рада Держбюджет Міністр оборони Олексій Резніков Тероборона (ТрО) Україна

Міністр оборони Олексій Резніков припускає можливість звернення до Верховної Ради по збільшенню фінансування Міноборони.

Про це пише «Інтерфакс-Україна».

Необхідність виділення додаткового фінансування може бути потрібна на розгортання Сил територіальної оборони.

Наявний кошторис покриває потреби Збройних Сил України.

«На сьогодні Збройні Сили готові до виконання завдань, відбувається планова робота», – сказав він за результатами засідання РНБО у понеділок увечері.

За його словами, нині триває обговорення можливого додаткового фінансування для Сил територіальної оборони.

«Можливо, ми звернемося до українського парламенту з необхідністю внесення змін до державного бюджету, якщо розумітимемо, що потребуватимемо такого додаткового фінансування», – заявив Резніков.

За його словами, на сьогодні вже сформовано командування Сил територіальної оборони, чотири регіональних управління та необхідну кількість батальйонів у режимі мирного часу, а також буде сформовано 25 бригад.

«На сьогодні всі прикордонні області, де перебувають Сили територіальної оборони, що розгортаються в режимі мирного часу, вже сформовано на 70%, що абсолютно дає їм змогу виконувати поставлені завдання», – додав Міністр оборони.

Резніков також наголосив, що ці підрозділи забезпечені і боєприпасами, і зброєю.

Тероборона України (ТРО). 2021 рік. Фото: Міноборони

У складі Сил ТрО ЗСУ триває формування 25 бригад (один регіон – одна бригада), які об’єднуватимуть понад 150 батальйонів (один батальйон на район).

Постійна чисельність Сил ТрО у мирний час складатиме 10 тисяч військовослужбовців. По штату особливого періоду підрозділи Сил ТРО нараховуватимуть понад 130 тисяч осіб, для чого буде сформовано відповідний резерв.

Верховна Рада Держбюджет Міністр оборони Олексій Резніков Тероборона (ТрО) Україна