fbpx
Резніков розповів, коли Україна буде готова розгорнути F-16 

Резніков розповів, коли Україна буде готова розгорнути F-16 

F-16 Авіація Винищувач Війна з Росією Військова допомога Світ Україна

Міністр оборони України Олексій Резніков розповів, коли Україна буде готова до розміщення винищувачів F-16 на власній території.

За його словами, Україна під час очікуваного літнього контрнаступу проти російських окупантів не використовуватиме ці бойові літаки.

Про це міністр розповів в інтерв’ю NHK у неділю в Сінгапурі.

Він відповів журналістам, що F-16 не змінять ситуацію на полі бою цього літа.

Резніков сказав, що для підготовки українських льотчиків на західних винищувачах потрібен час.

Також за його словами, Україні доведеться домовитися зі своїми партнерами про забезпечення інженерів і технічного персоналу, які зможуть займатися техобслуговуванням і ремонтом цих бойових літаків.

Миргород, навчання «Безпечне небо 2011». Американський F-16 та українські літаки. 2011 рік. Україна. Фото: poltava.to

За словами міністра, Україна буде готова розмістити винищувачі F-16 восени або взимку.

Голова оборонного відомства додав, що наразі деякі країни Заходу вже готують українських льотчиків для пілотування цих бойових літаків або запропонували таку допомогу. 

На початку червня на саміті у Молдові декілька європейських прем’єр-міністрів обговорили з президентом України навчання українських пілотів експлуатації винищувачів F-16.

На пресконференції в Кишиневі прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький сказав, що вже “склали розклад цих занять“. Він також додав, що “Польща допоможе Україні навчати пілотів винищувачів F-16“.

Раніше повідомлялося, що коаліцію з підготовки українських пілотів для експлуатації F-16 очолять Данія та Нідерланди.

У травні цього року в Міноборони України озвучили необхідну кількість F-16. Йдеться про близько 48 винищувачів. У Повітряних силах зазначили, що ефективність застосування американських ракет HARM і коригованих авіабомб JDAM, які вже отримала Україна, була би набагато кращою разом із багатоцільовими винищувачами F-16. Це дозволило б підняти ефективність застосування авіаційного озброєння в рази.

F-16 Авіація Винищувач Війна з Росією Військова допомога Світ Україна