fbpx
Російський спротив знищив у Бєлгородській області бронетехніку росіян

Російський спротив знищив у Бєлгородській області бронетехніку росіян

Бєлгород Війна з Росією Втрати Росії Росія Світ

Військовослужбовці батальйону “Сибирь” знищили російську бронетехніку у Бєлгородській області.

Відповідне відео було опубліковано на офіційному Telegram-каналі підрозділу.

Так, на одному з відео показана знищена російська бойова машина піхоти БМП-1, яку спалили військові добровольчого батальйону під час боїв у селищі Горьковський.

Додатково, на іншому відео можна помітити спалену російську бойову розвідувальну машину БРМ-1К, яка використовувалась ЗС РФ для протидії підрозділу.

Знищення цієї машини відбувалось у тому самому селищі за координатами (50°26’32.0″N 35°51’21.1″E).

БРМ-1К – броньована розвідувальна машина, яка розроблена на основі БМП-1 та використовується для розвідувальних завдань.

Озброєння, як і у БМП-1 складається з 73-мм гармати 2А28 “Гром”, яка здатна вести вогонь гранатами ПГ-15В та ОГ-15В.

Нагадаємо, що 12 березня 2024 року,  Легіон “Свобода России”, “Русский добровольческий корпус” (РДК) і бійці “Сибирского батальона” зайшли до Курської та Бєлгородської областей РФ у межах спільної операції.

Пізніше стало відомо, що добровольчі формування російських визвольних сил вибили російських військових із села Тьоткіно в Курській області.

Тьоткіно — селище в Глушковському районі Курської області Росії.

Треба зазначити, що в операції також взяли участь бійці підрозділу “Сибирский батальон”, до складу якого входять якути та буряти.

Бійці “Легион — Свобода России” зазначили, що “йдуть на вибори”. У відеозверненні вони пояснили свої дії бажанням визволити РФ від путінської диктатури. Вони опублікували відео перетину українсько-російського кордону.

Бєлгород Війна з Росією Втрати Росії Росія Світ