fbpx
У мережі повідомляють про бої у прикордонні Росії

У мережі повідомляють про бої у прикордонні Росії

Війна з Росією Добровольці Росія Світ Сусіди

Легіон «Свобода России», «Русский добровольческий корпус» (РДК) і бійці «Сибирского батальона» зайшли до Курської та Бєлгородської областей РФ у межах спільної операції.

Про це повідомив російський опозиціонер Ілля Пономарьов вранці у вівторок, 12 березня.

За його даними, бійці взяли під контроль прикордонне селище Лозова Рудка у Бєлгородській області.

Крім того, тривають стрілецькі бої у Тьоткіному Курської області.

Місцеві жителі прикордонних населених пунктів РФ повідомляють про пересування бронетехніки і людей з жовтими пов’язками та стрілецькі бої.

Водночас бійці легіону «Свобода России» заявили, що «йдуть на вибори». У відеозверненні вони пояснили свої дії бажанням визволити РФ від путінської диктатури. Вони опублікували відео перетину українсько-російського кордону.

«Як і всі наші співгромадяни, у легіоні ми мріємо про Росію, звільнену від диктатури Путіна. Але ми не просто мріємо: ми докладаємо всіх зусиль, щоб ці мрії реалізувати», — йдеться у зверненні легіону в телеграмі.

«Сибирский батальйон» опублікував відео стрілецького бою після перетину українсько-російського кордону.

Згодом легіон «Свобода России» показав кадри ураження російського бронетранспортера у селі Тьоткіно. Машина перебувала між будинками.

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов заявив, що російські добровольчі підрозділи, які воюють на боці України – легіон «Свобода России», РДК та «Сибирский батальйон» на території РФ діють як «самостійні структури та організації», які складаються з російських громадян і відповідно «перебувають у себе вдома».

«Ймовірно, зараз відбувається спільна операція цих підрозділів на території так званої Росії», — наголосив Юсов.

Російська влада поки що ніяк не коментує бої у прикордонних районах Бєлгородської та Курської областей.

Війна з Росією Добровольці Росія Світ Сусіди