fbpx
Росія проводить морські маневри в Балтії

Росія проводить морські маневри в Балтії

Балтія ВМФ Росії Росія

Кораблі Північного флоту ВМФ Росії відпрацюють в Балтійському морі завдання з пошуку підводних човнів.

Про це повідомляє УНН із посиланням на прес-службу Міноборони РФ.

Кораблі Північного флоту військово-морського флоту Росії відпрацюють в Балтійському морі завдання з пошуку підводних човнів.

В маневрах беруть участь фрегат “Адмирал Горшков” (417) та великий протичовновий корабель “Североморск” (619).

“БПК „Сєвєроморськ“ і фрегат „Адмірал Горшков“ сформували корабельну пошуково-ударну групу для виконання навчально-бойових завдань з пошуку підводних човнів умовного противника в Балтійському морі. Навчання североморців проходить за маршрутом переходу кораблів з Кронштадта, де вони брали участь в головному військово-морському параді”, — йдеться в повідомленні на офіційному сайті Міноборони РФ

Екіпажі кораблів відпрацюють тактичне маневрування при пошуку підводних човнів, підтримання контакту з підводним човном умовного противника і його умовне знищення за допомогою бортових комплексів протичовнової зброї.

В даний час у Балтійському морі діють кораблі і допоміжні судна Північного флоту ВМФ Росії, серед яких атомний підводний ракетний крейсер К-410 “Смоленск” і ракетний крейсер “Маршал Устинов” (055), великий протичовновий корабель “Североморск” (619) і фрегат “Адмирал Горшков” (417), рятувальні буксири СБ-406 і “Николай Чикер”, а також багатофункціональне судно тилового забезпечення “Эльбрус”.

Нагадаємо, що до кінця цього року військово-морські сили Ірану та військово-морський флот Росії планують провести спільні маневри у Індійському океані та в районі Перської затоки.

Балтія ВМФ Росії Росія