fbpx
Росія втратила черговий військовий супутник

Росія втратила черговий військовий супутник

Космос Росія Світ Супутник

Росія втратила ще один військовий супутник, він згорів.

Про це повідомляє Українська правда.

З посиланням на дані Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (NORAD). Повідомляється, що супутник зійшов з орбіти 23 квітня, та згорів в атмосфері Землі. В даний час об’єкт вже не спостерігається.

Зазначений космічний апарат (супутник “Меридіан”) РФ запустила за допомогою ракети-носія “Союз-2.1а” 21 травня 2009 року, і вже під час запуску почалися проблеми. Супутник був виведений на нерозрахункову орбіту через передчасне відключення роботи третього ступеня ракети. При цьому апарат не зміг функціонувати в повному обсязі, і був введений в режим “часткової експлуатації”.

За весь час Росією було здійснено 9 запусків космічних апаратів “Меридіан”, один з них закінчився аварією ракети-носія. Ці російські супутники зв’язку використовуються як у військових, так і в цивільних цілях. Вони розроблені на замовлення Міноборони РФ для забезпечення функціонування єдиної системи супутникового зв’язку другого покоління, призначеної для захищеного телефонного зв’язку, передачі команд управління.

На початку квітня, Мілітарний повідомляв, що російський військовий супутник дистанційного зондування Землі “Космос-2525” зійшов із власної орбіти та згорів у шарах атмосфери над Тихим океаном.

За даними NORAD, що були опубліковані на сайті space-track.org (займається відстеженням переміщення штучних супутників Землі) російський апарат увійшов в шари атмосфери 1 квітня над Південною частиною Тихого океану.

Що стало причиною сходження з орбіти – не повідомляється. Російське Міноборони не коментує випадок.

Експериментальний малий космічний апарат “Космос-2525” був запущений за допомогою ракети-носія легкого класу “Союз-2.1в” з космодрому Плесецьк в березні 2018 року.

Супутник був розроблений і вироблений корпорацією “ВНІІЕМ” – російським приладобудівним підприємством в структурі “Роскосмосу” .

Згідно з дослідженням аналітика Барта Хендрікса, опублікованому в серпні 2020 року в американському журналі The Space Review, Експериментальний Малий Космічний апарат (емка) «Космос-2525» представляє собою спрощений попередник секретного розвідувального супутника «Разбег».

Варто зазначити, що низка російських підприємств космічної галузі, були внесені в санкційні списки США. Також, як стало відомо, російська компанія “Роскосмос” почала втрачати контракти від замовників. Так, один із контрагентів “Роскосмосу” в 2020 році відмовився від контракту на запуск супутника через американські санкції,

Космос Росія Світ Супутник