fbpx
Росіяни обстріляли Одещину ракетами Х-22 – майже 20 загиблих, десятки поранених

Росіяни обстріляли Одещину ракетами Х-22 – майже 20 загиблих, десятки поранених

Війна з Росією Воєнні злочини Злочин Одещина Ту-22 Україна Цивільні громадяни

Внаслідок ракетного обстрілу російськими військами Білгород-Дністровського району Одеської області загинули 18 людей, 30 людей отримали поранення.

Про це повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

Росіяни вночі, 1 липня, вдарили ракетами з бомбардувальників по Одещині, є загиблі.

“Одна ракета влучила в 9-поверховий житловий будинок, дві інші – в дві бази відпочинку в Білгород-Дністровському районі. В 9-поверхівці повністю зруйнований один під’їзд. Станом на 6:00 внаслідок удару по багатоповерхівці було 14 загиблих та 30 травмованих, серед яких троє дітей”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляло раніше у Телеграмі опертивне командування «Південь», російські війська обстріляли Білгород-Дністровський район ракетами авіаційного базування Х-22, які запустили надзвукові бомбардувальники Ту-22.

«Внаслідок нічного ракетного удару літаками стратегічної авіації Ту-22 з напрямку Чорного моря по Білгород-Дністровському району Одещини, 3 ракетами Х-22 вражено багатоквартирний будинок та дві бази відпочинку», – йдеться у повідомленні.

Пізніше стало відомо, що ворог обстріляв смт Сергіївка.

Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко повідомив, що станом на 8:30 ранку у результаті нічних ракетних ударів по Одещині щонайменше 18 людей загинуло, серед них 2 дитини, ще понад 30 осіб отримали поранення.

Нині рятувальні роботи тривають. В місцях влучань працюють рятувальники та слідчо-оперативні групи. Важких поранених госпіталізовано до медичних закладів області.

Станом на 10:00, за даними ДСНС, внаслідок ракетного удару у смт Сергіївка Білгород-Дністровського району загинуло 18 осіб (16 осіб – житловий будинок та 2 особи – база відпочинку, з них 1 дитина). Постраждало 38 осіб (37 осіб – житловий будинок, з них 6 дітей та 1 особа – база відпочинку). Госпіталізовано до лікарні 38 осіб.

Х-22 — радянська надзвукова крилата протикорабельна ракета повітряного базування великої дальності. Входить до складу авіаційного ракетного комплексу К-22. Призначалась для ураження радіолокаційно-контрастних точкових і групових надводних цілей. Бойова частина (БЧ) містить 960 кг вибухівки.

Працівники ДСНС працюють в Кременчуці, 27 червня 2022, Фото: ДСНС

Раніше російські окупанти завдали удару такими ракетами по торговельному центру в місті Кременчук Полтавської області.

Війна з Росією Воєнні злочини Злочин Одещина Ту-22 Україна Цивільні громадяни