fbpx
Розробник розказав які характеристики хоче реалізувати у БМП-У

Розробник розказав які характеристики хоче реалізувати у БМП-У

БМП Бронетехніка ОПК Україна ХКБМ

Український розробник бронетехніки – ДП «ХКБМ» розказав які характеристики хоче реалізувати у БМП-У.

Про це пише АрміяInform.

Нагадаємо, що вперше про бойову машину піхоти БМП-У від Харківського конструкторського бюро імені Морозова ми повідомили у січні 2018 року, а автор Mariner детально розглянув її потенційні характеристики у себе в блозі.

Розробник заявляє, що екіпаж майбутньої БМП-У становитиме 3 особи (класична схема це механік-водій, навідник та командир), а також може брати десант – до 8 бійців.

Бойова маса БМП-У з базовим рівнем захисту становитиме 25 тонн, а з додатковим захистом – до 30 тонн.

У рух бойову машину приводитиме дизельний двигун потужністю 734 кінських сил через автоматичну коробку передач.

Вигляд збоку на модель БМП-У

Досвід бойового застосування БТР-4Е з автоматичною коробкою передач на сході України показав кращі ходові характеристики, ніж зразки з механічними коробками. До того ж автоматична трансмісія дозволяє полегшити і прискорити процес навчання новобранців водінню машини.

При цьому максимальна швидкість руху сягатиме 70 км/год., а запас ходу – 600 км.

Перспективна бойова машина піхоти БМП-У

Габарити БМП-У будуть трохи більшими за БМП-2: довжина – майже 7,6 м, ширина по бортові екрани майже 3,4 м, висота – близько 2,9 м.

БМП оснастять 30-мм гарматою, кулеметом 7,62 мм, 30-мм гранатометом, ПТРК «Бар’єр». У разі потреби можуть встановити комплект озброєння стандарту НАТО.

БМП-У також буде плаваюча і зможе долати перешкоди будь-якої глибини.

Кругова система огляду здійснюватиметься за допомогою камер, а невеликі триплекси попереду підвищать захист водія-механіка і командира. Крім того, концепція конструкції бойової машини дозволить їм виходити не лише через верхні люки, але й через відділення десанту.

БМП Бронетехніка ОПК Україна ХКБМ