fbpx
САУ «Богдана» витримала удар російського дрона «Ланцет»

САУ «Богдана» витримала удар російського дрона «Ланцет»

Артилерія БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією САУ САУ Богдана Україна

Броня кабіни вітчизняної самохідної гаубиці «Богдана» витримала прямий удар російського дрона-камікадзе «Ланцет» та зберегла життя українських військових.

Про це повідомила компанія «Українська бронетехніка» у своїх соцмережах.

Також компанія опублікувала фото ураженої самохідної пускової установки.

На фото видно, що удар ворожого баражуючого боєприпасу припав на праве лобове броньоване скло кабіни української САУ.

Заявлено, що це був російський ударний безпілотник «Ланцет», який окупанти використовують здебільшого для ураження техніки.

Як видно, броньована кабіна самохідної установки «Богдана» калібру 155 мм на тривісному шасі МАЗ, зазнала значних пошкоджень.

При цьому броня змогла витримати «удар» і тим самим врятувати життя обслуги, заявили у компанії «Українська бронетехніка», що є виробником бронекабіни для цієї вітчизняної САУ.

Українська колісна самохідна артилерійська установка 2С22 «Богдана» застосовується на передовій для ураження живої сили, броньованої техніки та складів із боєприпасами і командно-спостережних пунктів супротивника.

Зазвичай для уникнення ворожого вогню у відповідь та ударів дронів-камікадзе після успішного відпрацювання по цілі українські артилеристи згортаються, залишають бойову позицію та повертаються в точку очікування нових завдань.

Українську самохідну гаубицю «Богдана» серійно виробляють одразу у декількох варіантах. Зокрема на шасі МАЗ-6317 та Tatra T815-7, які вже застосовують українські артилеристи на фронті.

«Ланцет»

Дрони-камікадзе «Ланцет» стали однією з найбільших небезпек, з якими стикається українське військо. Російські окупанти використовують їх для ураження бронетехніки, артилерії та інших важливих цілей на полі бою і в ближньому тилу Сил оборони.

Радіус дії безпілотників становить понад 40 кілометрів. Завдяки таким характеристикам вони активно застосовуються окупантами для контрбатарейної боротьби та ураження бронетехніки.

Артилерія БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією САУ САУ Богдана Україна