fbpx
США проведуть повітряно-десантні тренування в Естонії

США проведуть повітряно-десантні тренування в Естонії

Велика Британія Естонія Європа Навчання Світ США

Стало відомо, що наступного тижня США проведуть повітряно-десантні навчання в Естонії.

Про це повідомляє естонська громадська телерадіомовна компанія ERR.

Вже цими вихідними розпочнуться наймасштабніші за останні 25 років військові навчання під назвою Swift Response, в яких беруть участь військовослужбовці армії США. В цих тренуваннях візьмуть участь близько 1000 американських і британських солдатів і 250 естонських.

В рамках цих спільних навчань в Естонії заплановано провести десантну операцію.

“У навчаннях Swift Response братимуть участь десятки американських, британських та польських літаків. Деякі прилетять на цьому тижні. Наступного тижня американський десант відбудеться в Нурмсе. Близько десятка транспортних літаків прилетять в Естонію прямо зі США та після приземлення дозаправляться в Емарі. На даний момент в Емарі є більше 30 вертольотів і більше десяти великих транспортних літаків, які необхідно заправити за п’ять годин”, – йдеться у повідомлені.

Підрозділи Сил оборони Естонії також прийматимуть участь у десантній операції. Вона відбудеться в ніч на 6 травня.

Навчання «Весняний шторм» Сил оборони Естонії

“В першу чергу вони повинні будуть підтримати навчання за рахунок імітації контратаки. Цим здебільшого буде займатися Союз оборони Естонії. По-друге, ми будемо займатися інтеграцією наших власних десантників в цю операцію. Вони будуть виконувати свої завдання, будуть проводити спеціальні операції або ж координувати вогневе застосування підрозділів “, – розповів планувальник Генерального штабу Збройних сил підполковник Еркі Рооснурм.

Естонія активно і поступово нарощує свої військові спроможності, зокрема і через закупівлю нового сучасного озброєння.

На початку квітня, естонські артилеристи провели перші стрільби зі 155-мм самохідних артилерійських установок K9 Kõu ( “Грім”). Вони відбувалися із залученням інструкторів Артилерійського батальйону та були проведені на Центральному полігоні Сил оборони.

В ході стрільб також була успішно випробувана система управління вогнем Tooru. З її допомогою коригувальники можуть передавати координати цілі артилерійським розрахунками в цифровому форматі, що значно економить час при наведенні зброї. У свою чергу, це підвищує маневреність і ефективність підрозділу.

Підготовка інструкторів почалася у вересні минулого року в Південній Кореї. На цьому етапі військовослужбовці вчилися експлуатації системи озброєння. А потім навчання інструкторів продовжилося в Тапа. Підготовку проходять майже двадцять кадрових військових.

Гусеничне шасі самохідних гаубиць К9 забезпечує хорошу прохідність, система озброєння має високу вогневу потужність і забезпечує захист екіпажу від стрілецької зброї та осколків. Самохідні гаубиці розраховані на 45-річний термін служби, що дозволить експлуатувати їх в рядах Сил оборони не менше тридцяти років. Система озброєння відрізняється надійністю і простотою, таким чином її можуть експлуатувати як військовослужбовці строкової служби, так і резервісти.

На початку жовтня минулого року до Естонії були доставлені перші дві південнокорейські 155-мм самохідні гаубиці К9 Thunder.

Велика Британія Естонія Європа Навчання Світ США