fbpx
США заявили про ліквідацію організатора терактів в аеропорту Кабула

США заявили про ліквідацію організатора терактів в аеропорту Кабула

«Ісламська Держава» (ІДІЛ) Авіаудар Азія Афганістан Світ США

У Центральному командуванні ЗС США заявили про ліквідацію організатора терактів в аеропорту Кабула.

Про це пише DW.

Спецоперацію, за допомогою безпілотного літального апарату, провели у афганській провінції Нангархар.

Ліквідований бойовик був учасником угрупування «Ісламська держав у Хорасані», яка є відгалуженням терористичної організації «Ісламська держава» («ІДІЛ») в Афганістані.

Стверджується, що вбитих та поранених серед цивільного населення немає.

Раніше угрупування «Ісламська держава у Хорасані» взяла на себе відповідальність за напад терористів смертників у аеропорту Кабула 26 серпня.

Евакуація поранених з місця вибуху в аеропорту Кабула

За останніми даними у результаті терористичної атаки загинуло більше 200 людей, у тому числі 13 американських військових.

Виступаючи на пресконференції з цієї трагічної події, президент США Джо Байден запевнив, що Сполучені Штати знайдуть організаторів нападу та вже готують удари по ним.

Учора, 27 серпня Білий дім по результатам засідання військово-політичного керівництва США, американський лідер надав всі необхідні повноваження командуванню американських збройних сил для проведення операцій проти цілей угрупування «Ісламської держави у Хорасані».


Туреччина виводить своїх військових з Афганістану


У ці дні на території аеропорту відбувається евакуація іноземних громадян, а також цивільних, що хочуть залишити країну після захоплення країни бойовиками руху «Талібан».

Евакуація з Афганістану літаком С-17

В аеропорту триває евакуація повітряним шляхом і в період з 14 до 24 серпня було евакуйовано більше 82 тисяч осіб, а на сьогодні кількість осіб, що покинуло країну перевищила 100 тисяч осіб.

«Ісламська Держава» (ІДІЛ) Авіаудар Азія Афганістан Світ США