fbpx
Туреччина виводить своїх військових з Афганістану

Туреччина виводить своїх військових з Афганістану

Азія Афганістан Світ Туреччина

Туреччина виводить свій військовий контингент з Афганістану.

Про це інформує Мілітарний.

Туреччина 25 серпня, почала вивозити своїх військових з аеропорту Кабула, де вони допомагали забезпечувати евакуацію, пише «Європейська правда» з посиланням на Міноборони Туреччини.

“Було вивчено різні підходи, поточний стан та умови, й розпочато евакуацію підрозділів збройних сил Туреччини. Вони повертаються на Батьківщину з гордістю за успішне виконання покладеного на них завдання”, – йдеться у повідомленні Міноборони.

Речник президента Ібрагім Калин повідомив, що вивезення військових займе близько 36 годин.

За його словами, «Талібан» попросив про технічну підтримку з боку Туреччини для забезпечення подальшої роботи аеропорту, і ці перемовини “ймовірно, дадуть позитивні результати”.

Водночас речник висловив сумнів, що «Талібан» зможе гарантувати безпеку аеропорту.

Військові нагадали, що збройні сили Туреччини несуть службу в Афганістані з 2002 року та брали участь у підтримці евакуації після того, як влада в країні остаточно перейшла до бойовиків «Талібану».

З країни евакуювали загалом 1129 громадян Туреччини, – йдеться про цивільних осіб.

Нагадуємо, що вчора 26 серпня, терорист-смертник підірвав себе в аеропорту Кабула поблизу входу «Абатські ворота» (Abbey Gate).

Евакуація поранених з місця вибуху в аеропорту Кабула

За попередньою інформацією смертник належав до учасників терористичної організації «Ісламська Держава» («ІДІЛ»). Серед постраждалих багато цивільних.

Також у США підтвердили загибель морпіхів в результаті вибуху. Інформацію про жертви з боку американських військових повідомив посол США у Кабулі для співробітників дипломатичної місії.

Азія Афганістан Світ Туреччина