fbpx
У Болгарії триває модернізація танків Т-72

У Болгарії триває модернізація танків Т-72

Болгарія Бронетехніка Європа Модернізація Світ Сусіди Т-72 Танк

Болгарія проводить успішну модернізацію танків Т-72

Про це розповів міністр оборони країни Димитар Стоянов, пише Defence24.pl.

Танки ремонтують і вдосконалюють для продовження терміну служби до 2030 року.

«Ми стали свідками чудових результатів, досягнутих завдяки модернізованій техніці та хорошій підготовці екіпажів», – сказав міністр оборони Димитир Стоянов після демонстрації бойових можливостей модернізованого танка Т-72.

На полігоні «Ново село» військові проводили стрільби з основного озброєння танків. Працювали з місця та в русі на різні дистанції та різними видами боєприпасів, а також стріляли з кулемета по нерухомих та рухомих цілях.

Також була продемонстрована здатність тепловізора виявляти цілі вночі та в умовах недостатньої видимості.

Міністр Стоянов пояснив, що модернізація військової техніки – це тривалий процес, який потребує вдосконалення систем озброєння, щоб вони відповідали сучасним вимогам ведення бойових дій.

Серед іншого оновлення танків включає встановлення нової системи управління вогнем TIFCS фірми Elbit Systems, заміну оригінального нічного прицілу 1K13 на денний і нічний приціл TIFCS-GS, який також містить лазерний далекомір з дальністю до 9 км.

Ізраїльська компанія впровадила в танк систему оповіщення про лазерне опромінення E-LAWS. Крім того, у процесі модернізації фахівці мають встановити на бойові машини сучасні системи зв’язку та загалом підвищити рівень захисту екіпажу.

Усього буде модернізовано 44 Т-72М1, із них 40 для Сухопутних військ та 4 — для Національного військового університету імені Василя Левського.

Нагадуємо, що уряд Болгарії на засіданні 16 лютого 2022 року схвалив оновлену версію проекту модернізації танків Т-72

Оновлення бойових машин має на меті подолати технологічну відсталість танкових з’єднань з точки зору систем управління вогнем, захищеного зв’язку та ситуаційної обізнаності.

Болгарія Бронетехніка Європа Модернізація Світ Сусіди Т-72 Танк