fbpx
У Буркіна-Фасо новий напад бойовиків: вбито більше 40 осіб

У Буркіна-Фасо новий напад бойовиків: вбито більше 40 осіб

Африка Буркіна-Фасо Світ Тероризм

На півночі Буркіна-Фасо внаслідок нападу бойовиків на колону цивільних бійців загинула щонайменше 41 особа.

Про це пише Укрінформ з посиланням на Сіньхуа.

За даними представника уряду країни Алкассума Майги, напад стався ще у четвер.

Національна жандармерія досі проводить ідентифікацію жертв.

«41 особу було вбито внаслідок засідки, влаштованої озброєними терористичними групами проти колони цивільних бійців із “Добровольців захисту Батьківщини” у провінції Лорум на півночі Буркіна-Фасо», – йдеться у повідомленні.

З 2015 року в Буркіна-Фасо зберігається складна ситуація у сфері безпеки.

Попри кільку великомасштабних військових операцій, в східних і північних районах країни як і раніше продовжуються відбуватися напади бойовиків.

За даними ООН, 1,1 мільйона жителів африканської держави були змушені покинути свої будинки на тлі атак на мирне населення і військовослужбовців.

У зв’язку з терактом, що стався 23 грудня у країні оголошено дводенну національну жалобу.

4 жовтня близько 5:00 військовий табір в провінції Санматенга був атакований невідомими озброєними бойовиками, в результаті 14 солдатів стали жертвами нападу на військовий табір в провінції Санматенга на півночі Буркіна-Фасо.

Військові Буркіна-Фасо. Фото: Міноборони Буркіна-Фасо

4 червня 2021 року бойовики атакували два села в області Сахель, в результаті загинуло понад 130 мирних жителів. 18 серпня в області Сахель було скоєно напад на групу військових і мирних жителів, загинули 65 солдатів і 15 цивільних осіб.

Уряд країни для протидії ісламістським угрупуванням співпрацює з бойовою групою Tabuka, що підпорядкована французькій операції Barkhane («Бархан»).

Африка Буркіна-Фасо Світ Тероризм