fbpx
У Криму знищили два винищувачі МиГ-31

У Криму знищили два винищувачі МиГ-31

Авіація Винищувач Війна з Росією Втрати Росії Крим МиГ-29 МиГ-31 ПКС Росії Російська окупація Су-27 Україна

Під час масштабного комбінованого удару з 14 на 15 травня у тимчасово окупованому Криму було знищено два російських винищувачі МиГ-31.

Про це повідомляє «Мілітарний».

Розслідувач The New York Times Крістіан Тріберт опублікував високоякісні знімки наслідків атаки ЗСУ на військовий аеродром Бельбек, який використовують російські окупанти.

На супутникових знімках від компанії Maxar детально видно залишки бойових літаків, що дає можливість визначити точний тип знищених літальних апаратів.

Тут варто зауважити, що йдеться про винищувачі-перехоплювачі МиГ-31, які не варто плутати з носіями аеробалістичних ракет МиГ-31К.

Показані супутникові знімки стоянки літаків свідчать про те, що окрім МиГ-31, було знищено щонайменше один винищувач Су-27 або Су-35. Також було уражено один МиГ-29.

Ймовірно, якась частина з інших російських літаків, яка була на авіабазі, також зазнала пошкоджень.

Крім того, були знищені елементи зенітного комплексу С-400, який прикривав авіабазу. «Мілітарний» раніше публікував фото знищеної радіолокаційної станції та пускової установки комплексу.

Крім того, російські ресурси у публічних дописах повідомляли про знищення складу з паливно-мастильними матеріалами. Схожий уражений об’єкт можна побачити на опублікованих фото.

Аеродром базування російської авіації був уражений балістичними ракетами ATACMS з касетною бойовою частиною, яка містить суббоєприпаси М74.

Варто зазначити, що на аеродромі Бельбек базувалася російська ескадрилья винищувачів Су-27, ланка винищувачів Су-35 та перехоплювачів МиГ-31.

Пожежа внаслідок ракетних ударів по військовому аеродрому "Гвардійське", Сімферополь, 15 травня 2024 року.

Також у ніч з 15 на 16 травня російські військові авіабази у Криму були знову атаковані. Під удар балістичних ракет потрапили Бельбек та Гвардійське.

Авіація Винищувач Війна з Росією Втрати Росії Крим МиГ-29 МиГ-31 ПКС Росії Російська окупація Су-27 Україна