
У Міноборони збільшили вимоги до закупівель продуктів та доповнили Каталог харчування ЗСУ
Міністерство оборони України збільшило вимоги до закупівель продуктів та доповнило Каталог харчування Збройних Сил України.
Про це повідомляє пресслужба відомства.
Перелік доповнений різними видами спецій, круп, риби та консервів, а консервовані фрукти будуть частково змінені на свіжі.
Закупівлі за новими вимогами розпочнуться вже у наступному півріччі.
Пропозиції були спільно напрацьовані Міноборони та Державним оператором тилу (ДОТ).
«Наші військові – ключовий фактор оборони країни. Збалансоване харчування гарантує їхню бойову готовність та здатність виконувати завдання в будь-яких умовах. Зміни в каталозі ще раз доводять нашу мету забезпечити якісними продуктами ЗСУ», – зазначив заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков.
Новації мають сприяти поліпшенню якості харчування військовослужбовців.
До деяких категорій продуктів прописані додаткові вимоги:
- борошно, макарони, рибні консерви та ковбаси – лише найвищої якості;
- риба – поставлятиметься без голови (для раціоналізації ціни за масу продукту);
- розширили перелік відсотків жирності кисломолочних продуктів.
З каталогу прибрали деякі продукти (наприклад, крупа саго, осетр чи спаржа), які замовлялися вкрай рідко та через обмеження у сумі добовидачі на одного військового звужували можливості замовлення інших ходових позицій.
«Внесені зміни до каталогу сприятимуть поліпшенню якості харчування, яке отримують військові. Ми додали важливі позиції, які напряму впливають на смакові властивості страв. Водночас видалили деякі «екзотичні» позиції, які звужують можливості замовлення м’яса, молочних продуктів чи інших товарів через обмеження у сумі добовидачі на одного солдата», – зазначила директорка з управління закупівлями ДОТ Вікторія Виноградова.
Нагадаємо, що з початку березня 2020 року всі бойові частини Збройних Сил України перейшли на нову систему харчування.
В оновленому меню харчування тепер є більше 400 найменувань продуктів, з яких можливо скласти щоденний раціон військових.

Реформування застарілої системи харчування в армії створило широкі можливості у забезпеченні щоденного меню військовослужбовців продуктами, звичайними у цивільному житті, але раніше недоступними людям у військовій формі.
ПІДТРИМАЙ РОБОТУ РЕДАКЦІЇ "МІЛІТАРНОГО"
Навіть разовий донат в 30 грн чи підписка на $1 допоможе нам працювати і розвиватися далі. Спонсоруй незалежне мілітарне медіа - отримуй достовірну інфу.