fbpx
У Росії перевіряють новий баражуючий боєприпас “Привет-82”

У Росії перевіряють новий баражуючий боєприпас “Привет-82”

Авіабудування Авіація БпА (Безпілотні апарати) Росія Світ Сусіди

Міноборони Росії перевіряє новий баражуючий боєприпас «Привет-82» для використання проти ППО України.

Безпілотник розробляється російським конструкторським бюро «Око» з Санкт-Петербурга.

Генеральний директор підприємства Вадим Жернов розповів, що компанія отримала протокол про те, що «Привет-82» пройшов апробацію міністерства оборони.

Згідно з документом, дрон перевірили на заявлену розробниками дальність та час польоту зі штатним навантаженням на дистанцію в 10 км.

У ході тестів дрон штатно запустився, стійко керувався протягом усього польотів, маневрував, відключав і включав заново двигуни при відпрацюванні пікірування на ціль, відпрацював повтор атаки в безшумному режимі.

Крім того, продемонстровано можливість передачі керування дроном у польоті від одного оператора до іншого.

Також дрон довів здатність збереження роботи каналів управління та передачі в умовах застосування противником комплексу радіоелектронної боротьби.

При цьому сигнали глобальної супутникової навігаційної системи (ГНСС) були придушені на дальності 2,5 тис. м і далі дрон здійснював навігацію без ГНСС.

У Росії заявлено, що баражуючий боєприпас «Привет-82» здатний нести бойову частину масою понад 5 кг на дальність близько 30 км, причому коштує трохи більше 100 тис. рублів.

Російський баражуючий боєприпас «Привет-82»

Літальний апарат виготовлений за класичною літаковою схемою та оснащений електричним мотором. Дрон запускається з катапульти, крейсерська швидкість польоту – 90 кілометрів на годину, при пікіруванні – 160 кілометрів на годину.

Наведення безпілотника на ціль здійснюється вручну за відеосигналом з електронною стабілізацією польоту. Можливий політ GPS в заданий район у режимі радіомовчання з подальшим ручним наведенням по відеосигналу оператором, що знаходиться в районі цілі.

Дальність застосування з відеонаведенням – до трьох кілометрів у прямій видимості та до 15 кілометрів при використанні ретранслятора.

План застосування

Нові російські дрони «Привет-82» отримають здатність вилітати на лінію фронту з єдиних тилових хабів, а оператори підключатимуться до їхнього управління вже на передовій і далі будуть наводити на цілі.

За планами з хаба можна направити конкретному підрозділу відразу від одного до кількох дронів.

План використання баражуючих боєприпасів «Привет» над Україною за даними підприємства «Око»

Якщо в підрозділі один оператор, він застосує їх по черзі, якщо кілька, то можна завдати скоординованого удару по одній або декільком різним цілям.

Також можлива передача керування дроном від одного оператора іншому, коли безпілотник прибуде до району дії підрозділу.

Авіабудування Авіація БпА (Безпілотні апарати) Росія Світ Сусіди